19

Sliker bruker jeg Tripadvisor

Oppdatert

Tripadvisor er verdens største reiseside. Om det er hotell, fly, restauranter eller What To Do, dit jeg skal så kommer jeg ikke unna å sjekke ut Tripadvisor.

Trykk for st&oslsh;rre
Tripadvisor har desidert flest anmeldelser og omtaler, og det er det som betyr noe når du skal på reise. Særlig er det hotell omtalene som er viktig når jeg skal velge sted å bo. Det først jeg ser på her rankingen blant alle hotellene i byen jeg skal besøke. De 20-30% av de høyet rankede er vel verdt å kikke på. Så må man jo sjekke å finne noen som ligger i området hvor man vil bo, og hoteller med den standard og prisklasse jeg ønsker.

Trykk for st&oslsh;rre


Tripadvisor gir deg også automatisk prissjekk hos de mange bookingsidene som finnes. Og her har du mulighet til å gå rett inn på bookingsiden som tilbyr den beste prisen på det hotellet du ønsker å bo på.

Trykk for st&oslsh;rre


Det jeg også bruker Tripadvisor til er å skaffe meg oversikt over museer som er av interesse og restauranter. Men Tripadvisor tilbyr også mye, mye mer. Det er bare å klikke seg rundt. God Tur!

Trykk for st&oslsh;rre
Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 

18

Billig og sikker billeie i USA

Oppdatert!

Trykk for st&oslsh;rre


Billeie uten bekymringer!

Verdens største leiebilfirma på nett, har nå gjennomgått forbedringer, laget en praktisk og informativ app og lansert lojalitetsprogrammet Hub.

Rentalcars.com samarbeider med, og sammenligner priser fra over 800 utleieselskaper over hele verden. Rentalcars.com sammenligner priser hos alle de store, seriøse og trygge bilutleieselskapene i verden. Nå skal jeg fortelle om alle fordelene jeg liker ved Rentalcars.com. Først så har jeg tilgode å finne en bedre pris på bilen jeg ønsker et annet sted. Men kanskje denne aller viktigste grunnen til at jeg bruker Rentalcars.com er forsikringene som er inkludert. For meg er det store marerittet å kjøre på noen eller noe. Gjennom Rentalcars.com jeg er forsikret hvis jeg skulle være så uheldig å skade et annet menneske i trafikken. Her ser du en liste over alt som er inkludert ved billeie i USA:

Med andre ord. Den summen du du får oppgitt når du bestiller, er den summen du betaler. Ikke noe tillegg og lureri når du henter bilen. Og så kan du avbestille 48 timer før.

Rentalcars.com har nå også kommet med et enkelt og genialt lojalitetsprogram. Det du samler poeng og oppnår 5% eller 10% rabatt på din neste bestilling. Og det er mange måter å samle poeng, som å gi anmeldelser og dele med venner, se bilde under:
Trykk for st&oslsh;rre


Det er også viktig å laste ned Rentalcars.com’s sin app. Da slipper du å skrive ut masse papirer. Appen gir deg mange fordeler og finesser. Den minner deg bl.a. på at det er 48 timer til du skal hente bilen din. En time før avhenging får du spørsmål om du er forsinket? Så de kan informere utleieselskapet. Du får også en påmindelse gjennom appen til å ta bilder av eventuelle riper og bulker i bilen.

Buttom line: Rentalcars.com er markedets beste sammenlignings side for billeie. Rentalcars.com er best på pris, forsikring og service. Rentalcars.com gjør det trygt å hele bil, hvor som helst i verden.Trykk for st&oslsh;rre


Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 

17

Slik leier du bil i USA

11. juli 2016

Trykk for st&oslsh;rre


Unngå kjempesmell når du leier bil!


Jeg kom over en side med reisetips på om hvordan jeg skulle bestille leiebil. Hva disse besserwisserne prøver å fortelle deg, er ikke etter mine erfaring ikke nødvendigvis riktig.

Investerer du litt tid, sparer du utrolig mye penger. Følger du denne siden, gjør jeg mye av arbeidet for deg. Nå er jeg mest fokusert på USA, og der kan det være spesielle ting som gjelder. Skal du til Spania i juli, funker det kanskje annerledes.

Jeg har nettopp leid meg bil i USA for 2 uker i juli. Detter er ikke første gangen, jeg leier bil mange ganger i året i USA. Jeg sparte denne gangen 1500 kroner ved å bestille 4 dager før jeg skulle hente bilen. Nå skal jeg fortelle hva du bør gjøre.

Denne nettsiden med besserwissere forteller meg at jeg skal bestille tidlig. Ja vel, det kan være lurt, men ikke nødvendigvis.
De fleste bilutleie firmaer lar deg kansellere tett oppunder hente dagen. Noen 48 timer før, andre 24 timer og noen til og med dagen før. Sjekk alltid hvor nære hente-dagen du kan kansellere.

Så om du bestiller tidlig, kan du sjekke med gjevne mellomrom om prisene har endret seg. Ser du at prisene har endret seg og det er billigere, kanskje en uke før hente dagen, er det bare å gjøre en ny bestilling og kansellere den gamle. Det var det som skjedde meg denne gangen, og sparte 1500 kroner på leien. Gjennom samme firma og med akkurat samme betingelser.

Forsikring.


Dette er viktig. Bestiller du gjennom etablerte norske sider skal alt være inkludert.

Bestiller du på amerikanske sider eller møter opp på hos leiebilfirmaet må du forholde deg til masse rall. Fordi du får en masse diverse forsikringer å forholde deg til. Og hva hvis du skulle være så uheldig å skade noen eller drepe noen i trafikken?

10 -15 tusen i egenandel på skade ved bil er noe de fleste av oss kan leve med, men hvordan unngår du å bli saksøkt for livet hvis du skulle volde skade på kroppen, eller ta livet av et annet menneske i trafikken i USA?

Amerikanere har ofte denne type forsikring inkludert i sine vanlige forsikringer, eller gjennom kredittkort.

Jeg kan ikke huske at jeg har funnet bil i USA billigere noe sted en gjennom Norske sider. Derfor ser jeg ingen grunn til å bestille bil slik at jeg ikke er sikker på at jeg får alle de nødvendige forsikringer inkludert, samtidig står alt skrevet på norsk og det er mulighet å ta en telefon hvis noe skulle være uklart.

TIPS:

Du åpner disse sidene i hver sin fane eller side og sammenligner selv prisen. Tro meg, det varierer, men du skaffer seg selv en flott oversikt og kan enkelt velge det beste alternativet.
Alle disse sidene skal ha nødvendige forsikringer inkludert. Er du i tvil, ring dem!

-HolidayAutos.no


-RentalCars.no


-Avis.no


-AutoEurope.no
Trykk for st&oslsh;rre


Denne artikkelen kommer til å bli oppdatert.
-Hvor ringer du hvis ulykken en ute?
-Hva gjør du hvis du blir stoppet av politiet?
-Trafikk regler som er forskjellig fra Norge?
-Råd og tips i trafikken.
-Hvilke kredittkort har inkl. egenandel forsikring?

Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 

18

Slik leier du bil i USA - del 2

23. juli 2016

Trykk for st&oslsh;rre


Les først del 1 om å leie bil i Amerika.


Her kommer mer god info vedrørende billeie i USA

Hva gjør du hvis du havner i en bilulykke i USA? Om du selv ikke har skylden, og det med første øyekast ser ut til at det ikke er personskade, likevel RING ALLTID 911.

Ikke nøl med å RINGE 911. Du vet aldri hvem du står ovenfor. å få en nøytral part inn i situasjonen er viktig. Politiet, Highway Patrol eller State Trooper kommer alltid og lager en rapport. I videre kontakt med utleie selskapet og forsikrings selskapet er en kopi av politi et viktig vedlegg.

Bestiller du bil gjennom norske utleiesider, er alle forsikringer du trenger inkludert i prisen. Teksten er på norsk, og du forstår hva du kjøper. Noe du lurer på er det bare å ringe.

Trykk for st&oslsh;rre


Alle har vi sett film og TV om politi som stopper bilister langs veien. Jeg har blitt stoppet flere ganger langs motorveier, men har bare positive opplevelser med politiet i USA. Men det er likevel noe du skal huske på i det du får sirene og blålys opp i ”ræva” langs veien.

Vis tidlig at du har tenkt å stoppe. Ved å slå ned farten og sette på blinklys i retningen du skal svinge. Finn et forsvarlig sted å stoppe så dere ikke står i veien, eller i fare for annen trafikk. Det gjør ikke noe om kjører litt ekstra for å finne et godt sted å stoppe, så lenge du viser at du har tenkt å stopp.

Så kommer noen du tips du alltid skal følge. Det er ikke tull alt du ser på TV og film: - Bli sittende i bilen. Gå aldri ut av bilen, hvis ikke politiet gir deg beskjed om det. - Bli sittende med begge hendene på rattet. For sidemannen og andre i bilen, vært bevist på at du må ha hendene synlig. - Ikke begynn å leite etter førerkort og vognkort, du får god tid til å finne dette når politiet spør etter det. - Ikke åpne vinduet før politiet ber deg om det. - Husk: politiet vet ikke at du er en snill norsk turist, som bare har vært litt uheldig å kjøre litt for fort.

Så når politiet kommer opp til bilen din, sitt i ro og gjør som du får beskjed om. Ta solbrille og møt han/hun med blikket. Det er lov å bli nervøs, og politiet forstår det. - Det tar ofte litt tid før politiet kommer opp til bilen, fordi de sjekker registreringen og hvem som eier bilen ført. Da vet de allerede at dette er en leiebil og at du kan være en turist.

- Når politiet står utenfor å banker på vinduet ditt, svarer du høflig, gjerne Yes Sir! Svarer på spørsmål, vær ydmyk og prøv ikke på å være morsom. Politiet spøker kanskje med deg, men ikke prøv å vær morsom tilbake.

Du synes kanskje det virker dumt at jeg forsøker å være så belærende på dette, men dette er bare mine råd, og erfaringer. Jeg har blitt stoppet 4 ganger på motorveier i USA med for høy fart. Men jeg har kommet unna med en streng advarsel hver eneste gang. Aldri fått bot.

TIPS:

Du åpner disse sidene i hver sin fane eller side og sammenligner selv prisen. Tro meg, det varierer, men du skaffer seg selv en flott oversikt og kan enkelt velge det beste alternativet.
Alle disse sidene skal ha nødvendige forsikringer inkludert. Er du i tvil, ring dem!

-HolidayAutos.no


-RentalCars.no


-Avis.no


-AutoEurope.no
Denne artikkelen kommer til å bli oppdatert.
-Trafikk regler som er forskjellig fra Norge?
-Råd og tips i trafikken.
-Hvilke kredittkort har inkl. egenandel forsikring?

Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 


< 

16

Slik lurer nettsidene deg til å betale med MasterCard eller Visa.

11. juli 2016


Liker du å betale med American Express Card? Fordi du f. eks. samler Eurobonus poeng, eller har egenandelsforsikring inkludert?


Men når du skal betale, kommer bare MasterCard og VISA alternativet opp, slik:

Trykk for st&oslsh;rre
Jævlig irriterende hvis du foretrekker å betale med American Express!

Men hvis du forsøker å taste inn ditt American Express Card, skjer dette: Alle AmEx kort starter på tallet 37, og da kommer også AmEx logoen opp ved betalingslinjen.
Trykk for st&oslsh;rre
Det samme skjer med Diners Card:
Trykk for st&oslsh;rre


Jeg taster inne hele mitt American Express Card nummer og bestillingen går igjenom!

Bottom Line:
Bruk ditt American Express Card eller Diners Card selv om disse alternativene ikke vises umiddelbart. Det kan være de lurer deg, og aksepterer American Express likevel.Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 15

SAS vs British AirwaysSAS VS BA OSLLHR i SAS plus vs British Airways (BA) Euro Traveller

Jeg har sett litt på servicen til SAS og BA på sine Europa ruter i det vi tradisjonelt kaller business class. På strekningen Oslo - London er det et hav a forskjell på de to flyselskapene, om hvordan de behandler sine mest betalende passasjerer.

Jeg har også sett på forskjellen i pris og service på begge selskapers turistklasse. Men starter først med business.

Morgenflyet til London. BA flyr ofte med en Airbus 319 med i praksis veldig lik SAS sin Boing 737, for oss som sitte ombord. BA har satt inn et ekstra bord i senter setet. Veldig praktisk å ha, hos BA risikerer du ikke å bli sittende i, eller få noen ved siden av deg i senter setet. I motsetning til SAS som bruker også disse setene i plus kabinen.

BA henger alltid opp jakken din. Hos SAS måtte jeg diskutere med purser for å få hent opp jakken min.

BA deler ut varme kluter så du kan få vasket deg på fingrene. SAS får du ikke noe.

Rad 1 hos BA er forbeholdt selskapets beste kunder, og vi blir ofte ønsket velkommen tilbake ved navn av purser. Det er noe jeg setter stor pris på at purser har pugget navnet mitt.

BA serverer full english breakfast, omelett, pølse, bacon, tomat og det som hører til en slik rett, varm selvfølgelig, med varme rundstykker. Alternativ 2 er en tallerken med egg, forskjellige skinker og spekemat og ost. Jeg må innrømme at full english ikke er min største favoritt, det er også tilgjengelig i loungen når jeg kommer til LHR, så derfor velger jeg alltid tallerkenen med kald mat.

Så blir drikke servert, og det er ikke meg i mot å starte dagen med en liten flaske champagne eller to på vei til London. Kaffe og te kommer også, og purser ser til at er det noen som ønsker noe mer, så er et blikk nok til å få oppmerksomhet.

I SAS Plus kom purser med favnen full av bokser med ferdigpakket mat i papp og plast. Disse slang han rundt seg til de i Plus som hadde tatt ned bordet, før han forsvant og kom tilbake med ei tralle med drikke. Jeg fikk en flaske champagne og spruddelvann. Mannen på 2C hadde ikke tatt ned bordet, og fikk et ett oppgitt blikk, etterfulgt av en anelse himling med øynene da han spurte etter mat. Men omsider fikk han også en pakke mat som inneholdt litt skinke, salat og noe pasta. Samt brød og smør. Kaffe og te ble servert samtidig med annet drikke, og da det var gjort forsvant betjeningen.

Trykk for st&oslsh;rre
SAS serverer dette til sine mest betalende kunder til London


Jeg hadde tenkt å utfordre meg seg ved å spørre etter en flaske champagne til. Etter å tømt den første flasket, hadde jeg funnet nok mot til å trykke på knappen i panelet over, avmerket med en servitør. En ny flaske kom umiddelbart, og mannen ved siden av meg på rad 1 bemerket mitt mot, men konkluderte med at på grunn av alle gestikuleringer pga av jakken han ikke ville henge opp, hadde jeg en flaske tilgode.

Trykk for st&oslsh;rre
Hos BA kan du velge dette, etter varm full english breakfast

BA turist klasse vs SAS turist klasse.
Nå er det ca 100 år siden jeg satt på turist klasse med BA. Men jeg observerer og har snakket med både crew og reisende med erfaring fra turistklassen, så jeg føler jeg vet nok til å uttale meg.

Hos SAS må du kjøpe alt du ønsker, unntatt te og kaffe. Så enkelt er det. British Airways byr på mat, drikke og alkohol gratis! Slå den! Du får til og med en drink til, ute dikkedarier, genialt bra! BA har beholdt noe av den gamle sjarmen, selv for de med billigbilletter. Mat og drikke inkludert.Men så gjenstår det å se på prisene da. Jeg har gjort et tilfeldig søk en langhelg i september. T/R OSLLHR med BA og SAS:

økonomiklasse:
Billiste SAS fredag til mandag: 734+680 =1414,-
Billiste BA fredag til mandag: 701 + 598= 1299,-

British Airways er 115,- kr billigere. I tillegg får du mat og drikke, også alkohol gratis!

Business Class laveste pris:
SAS Plus 1123+1438 = 2561,-
BA Business 1641+1890 =3531,-

BA er 970,- dyrere.

Business Full Flex
SAS 5094+5583 = 10677,-
BA 4731+4741 = 9462,-

BA er 1205,- billigere på Full Flex billetter.

Oppsummering:
BA slår SAS i 2 av 3 eksempler. Det er penger å spare ved å sjekke både SAS og BA når du skal på langweekend til London. Men når det gjelder service og servering av mat og alkohol er British Airways i en helt annen liga enn lavpris konseptet til SAS.

Konklusjon:
SAS er gjennomskuet. SAS lurer kundene til å tro at ved å ikke servere mat og alkohol får du de billigste billettene på markedet. Men det viser seg at SAS faktisk taper også på pris, mot full service selskapet British Airways.

Klikk på bilde under for å se tall materialet:Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 
14

Uber vs Yellow cab i New York


Trykk for st&oslsh;rre


Jeg har tidligere skrevet om hvor positiv jeg er til Uber i stedet for vanlig i taxi i USA. Nå skal jeg fortelle at i New York kan du fort gå på en smell.

I New York kjører de gule taxiene deg på flat rate mellom Manhattan og La Guardia Airport og JFK Airport. Så lander du på en av disse flyplassene, eller velger å ta taxi til, er prisen ca 58 dollar inkl. tax og toll. Tips kommer i tillegg.

Jeg ankom La Guardia og skulle in til 86th Street på Upper East Side. Det kostet meg 36 dollar inkludert alt. Det var en god deal i stedet for Yellow Cab.

Men da jeg skulle forlate Manhattan, og komme meg til JFK Airport var jeg litt i tvil om hva jeg skulle velge. For det første hadde jeg sett at på 2nd Avenue var kapasiteten halvert på grunn av veiarbeid helt fra 60th Street og helt opp til 92nd street. Dette medførte selvfølgelig utrolig treig trafikk nedover Manhattan. For det andre hadde jeg fulgt disse flyplassene på Twitter, hvor det ble informert om veiarbeid på veien ut mot JFK.

Jeg vet at hos Uber varierer prisene etter tilgang på biler og bl.a. kø. Så det lønnet seg å sjekke hva Uber ville kalkulerer prisen til den dagen, og det var ikke særlig billig. Nesten 90 dollar!

Derfor valget jeg Yellow Cap til JFK den dagen, og det skal jeg fortelle deg tok tid! Jeg brukte 1 time og 15minutter på å komme meg av Manhattan, deretter 50 minutter på å komme meg til JFK. Den turen hadde ikke blitt billig med Uber. 58 dollar + tips hos Yellow Cab.

Konklusjon: Uber er vel og bra, men blir du tilbud flat rate, så ta en sjekk og tenk deg om før du velger. God tur!

Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 13

Transitt fra Terminal 5 til Terminal 3 på Heathrow (LHR)Trykk for st&oslsh;rre


American bruker terminal 3 på London Heathrow, sammen med noen British Airways avganger.

Selv om terminal 5, som man ankommer til hvis man flyr fra Norge, er hoved terminalen til BA på LHR, er det ikke noe stort stress å komme seg til Terminal 3.

Men du må ta en buss, og får deg en fin tur rundt på flyplassen. Jeg brukte ganske nøyaktig 30 minutter fra jeg gikk ut av flyet, til jeg satt i loungen på T3. Dette inkluderer en rask tissepause, og at jeg akkurat ikke rakk første buss. De går hvert 7ende minutt.

Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre


Sikkerhets kontrollen T3 denne tirsdags formiddagen var lik 0, både for de med Fast track tilgang og turist klasse. Dette var min første tur til T3, så jeg kan ikke skrive under på om det er vanlig med så lite kø. Men turist køene ved ankomst Terminal 5 har en tendens til å være veldig lange, så ikke la deg skremme av at du må skifte terminal. Det er også godt skiltet på T5, hvis du skal til T3.

Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 


12

UBER - Tør du bruker Uber i utlandet?

Etter en litt usikker og nølende tilnærming til Uber i USA, er jeg nå etter til sammen 4 turer, helt overbevist om at dette er noe for alle.

For en tid tilbake var jeg i Dallas Texas, og taxi turen fra flyplassen DFW til downtown Dallas, som tar ca 30 min. kostet meg 60 dollar inkl tips.

ønsker du å kalkulerer hva en taxi tur koster, prøv denne linken.

Til tross for at jeg fortsatt var litt skeptisk, bestilte jeg en Uber-bil da jeg skulle tilbake til flyplassen. Nå kan prisene hos Uber variere ut fra trafikk og tilgjengelighet bl.a., men jeg fikk opp et prisestimat på forhånd, og det lå på mellom 18-22 dollar.

Jeg tok sjansen og bestilte Uber, etter kun et sekund dukket det opp en sjåfør til meg. Han het Steven, jeg ser også bilde av han. Jeg får oppgitt registrerings nr. på bilen hans, og modell, han kjører en Cadillac!Trykk for st&oslsh;rre
En cadillac dukker opp, jeg ser at registrerings nr. stemmer og at bilde stemmer og jeg spør hva han heter.

Da er alt klart for min første kjøretur i Cadillac! Steven var kjempehyggelig, og hadde mye å fortelle på turen ut til Flyplassen DFW. Og fremme ved terminalen, så hadde den turen kostet meg 21 Dollar!

Uber er cash free. Jeg behøver ikke tipse, de turene jeg har tatt i USA har det ikke virket på meg som om sjåføren forventer tips, men for all del, jeg gir gjerne noen dollar i tips når turen har vært perfekt i en Cadillac.

Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.
Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 


11

Hva er det med SAS pursere og kleshengere??

Jeg hadde en merkelig opplevelse på en innlands flight med SAS for litt siden. Ikke mange dagene etterpå oppleve jeg dette:

Da jeg av diverse årsaker valgte SAS, i stedet for British Airways, på en flygning fra Oslo Gardermoen til de britiske øyer, er forleden, skal jeg ikke komme inn på. Men jeg må si at jeg virkelig nærmest fikk hakeslepp over den aldrende mannlige purserens oppførsel ombord.

Jeg satt på rad 1 og hadde en SAS Plus billett. Jeg la jakken min, en skinnjakke av ypperste kvalitet som jeg er både stolt av og glad i, ble lagt i center sete i påvente av at kabin besetningen skulle få tid til å henge opp jakken min.

Da purser endelig rettet sin oppmerksomhet mot meg, rakte jeg han jakken, og spurte høflig om han kunne henge den opp.

Da så ham på som om jeg hadde bedt han om en sexuell tjeneste eller noe. Han svarte; ”Nei slik gjør vi ikke her, det er jo bare en skinn jakke.”

Han rullet jakken sammen i en bunt og stappet den inn blant trille koffertene i hyllen over.

Jeg ble stum av måten han håndterte jakken min på, og andre passasjerer som satt i nærheten så rart på hverandre. Dette var behandlingen jeg og jakken min fikk av purser ombord. Denne erfarne flyverten med ansvaret i kabinen.

Heldigvis var det en yngre jente, en av hans kollegaer som så det hele og hentet jakken min ned og hengte den opp på en henger.

Denne historien slutter ikke der. Jeg hadde retur billett LHROSL to dager senere med SAS. Og i det jeg kommer ombord og blir ønsket velkommen av purser, tar jeg av meg jakken før jeg setter med på rad 1 og spør om hun vil henge opp jakken min.

Ikke overraskende svarer hun ”-Nei, vi har ikke kleshengere” Jeg må da bare spørre; -”å henge opp jakker, er det noe dere har sluttet med for å spare penger på kleshengere? Eller faller ikke denne tjenesten lengre inn under service konseptet til Scandinavian Airlines System?

Purser finner da ut at hun kanskje har en henger i skapet, og kikker etter. å jammen var det ikke noen kleshengere der gitt, så det ble ordnings for jakken min denne gangen også.

Jeg kommer snart med en sammenligning av SAS sin service VS British Airways sin service på ruten Oslo - London. Jeg tar for meg både Business og turist, så følg med!

Epilog: Jeg hørte en gang en gammel vandrehistorie om en kunde som hadde spurt SAS purser om å henge opp jakken sin, noe hun ikke ville gjøre. Da kunden derpå tar frem gullkortet sitt og lurer på om det hjelper?

SAS purser tar da gullkortet og jakken fra kunden, holder gullkortet i den ene hånden og jakken i den andre. Deretter henger hun jakken på gullkortet og slipper taket med begge hender.

Jakken og gullkortet faller selvfølgelig på gulvet. Derpå purser svarer på kundens spørsmål og gullkort hjelper? -”NEI!”

Sann historie eller ikke, kanskje, kanskje ikke….
Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 


10

British Airways lounge Dallas Fort Worth (DFW)

BA bruker terminal D på DFW. Rett etter sikkerhetskontrollen, på høyre side ved ved gate 22 finner du Club at DFW.

Dette er en felles lounge og ikke noen ren BA Executive Club. Dette er også Priority Pass lounge og noen andre flyselskaper.

Men til tross for dette var loungen helt ok. Med gode seter, fin utsikt mot tarmac og med hyggelig personalet.

Utvalget av mat og drikke var noe sparsomt. Varmt alternativet var to supper, sammen med grønnsaker, salat og sandwich. Rød og hvit vin, samt øl og brus var også med i utvalget.

For å få musserende vin eller en drink måtte jeg godsnakke med personalet, og de to hyggelige tantene lot seg lett sjarmerer.Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rreTrykk for st&oslsh;rreTrykk for st&oslsh;rre
Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 


9

Når du skal se verden, ser verden deg!

Hvordan kler du deg når du skal ut å fly?

Reise du i slippers, singlet og shorts?

Er du den typen som skremmer vannet av folk når du går nedover midtgangen? Kanskje allerede i gaten eller ved sjekk-inn skranken?

Kanskje noe tenkte når de ser deg gå gjennom terminalen, å gud! håper virkelig ikke han der skal på samme fly som meg!

Er du den personen som får andre til å tenke når du går gjennom flyet; Please! gå forbi! Please gå forbi! Please gå fordi!

Det er ingen ombord et fly som ønsker din kroppskontakt, som ønsker din svette, flass og døde hudceller.

Kle deg i lange bukser! hele sko med sokker! Minimum T- skjorte på overkroppen, men ta gjerne med en ekstra skjorte eller genser.

Og husk; klærne skal være rene og du nydusjet!

God Tur!!!

Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 


8

Bottomless boozy brunch

Trykk for st&oslsh;rre
FLY!
 •  
  fin hotell  

  Nå er sommeren kommet. New Yorkerne blomstrer og byen yrer av liv hele døgnet. For mange er brunchen i helgene ukens høydepunkt.

  Trykk på bilde for flere bilder

   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!  Jeg elsker ett par bottomless boozy brunches i løpet av en New York weekend.

  Mange steder tilbyr dette både fredag, lørdag og søndag. Jeg har selvfølgelig testen ut noen steder, og her kommer noen tips hvor du kan drikke så mye Mimosa, Bloody Mary, Sangria eller en annen cocktail, du bare klarer i løpet av et måltid.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg begynner i mitt elskede nabolag Lower East Side. I en gammel sjarmerende murstein gård, typisk LES gård egentlig. I disse smale lokalene finner jeg en liten italiensk trattoria og bar som heter tre. I bakgården har de meget koselig uteservering med rutete dukker på bordene.
  Her serveres bottomless brunch lørdag og søndag fra kl 12 til kl 16.

  For 24,95 dollar, velger du en rett fra brunch menyen og du kan drikke så mye champagne og mimosas du bare orker!!!

  Yeaaahhhh GO for IT!

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Men det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no   

   

 


7

Kabin-gutten som ikke ville jobbe

Trykk for st&oslsh;rre
FLY!
 •  
  fin hotell   Har de siste 2 måneder hatt 4 reiser med SAS, to innland og to Europa, og servicen har vært noe av det mest begredelig jeg har opplevd de 20 årene jeg har flydd med selskapet.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!  Jeg skal først ta for meg innlands reisen. Dette var en kort tur, under 1 time, og skulle være ren rutine for besetningen.

  Jeg hadde SAS Plus billett og satt på rad 1. Det var tydelig at de 4 i kabinen hadde den god tone med hverandre, og det er hyggelig. De skravlet og lo, mens de gjorde i stand trallen for servering. Man skulle tro at kabin besetningen skulle ta med det gode humøret ut til gjestene, som ventet på å bli servert kaffe, vin og snaks. Serveringen starter omsider.

  Jeg for min del drikker jeg sjelden kaffe på SAS fly, den synes jeg smaker rett og slett, IKKE godt. Men jeg hadde lyst på kaffe og melkesjokolade så jeg lot lysten overgå fornuften og ba om en halv kopp.

  Kabin-gutten som hadde fleipet og ledd så høylytt under forberedelsene, hadde lagt igjen smilet og humøret i galley. Smilet var borte og minen var stram da jeg ba om melkesjokoladen og la særlig trykk på; én HALV kopp kaffe.

  Sjokoladen kom, sammen med en full kopp kaffe…..

  Jeg koste meg med sjokoladen, og drakk halve koppen med kaffe. Kabin personalet ble ferdig med serveringen, og vel tilbake i galley, la jeg merke til at latteren og humøret var tilbake. De delte noen gode historier der fremme, det skal være sikkert.  Jeg så på klokka og jeg merket på flyets bevegelser at det var ikke lenge før pilotene startet innflyging til Gardermoen. Og ganske riktig, en av pilotene kom er høgtaleren og annonserte landing om ikke lenge.

  Kabin-gutten kom ut fra bak gardina og ba meg slå sammen bordet, idet han fortsatte nedover midtgangen og begynte å kommandere folk til å rett opp stolryggen og slå opp bordet. Men det men det var et problem, kabin besetningen hadde nemlig glemt å samle inn søppel.

  Jeg puttet bordet ned i armlene, slik det er på rad én, og ventet tålmodig på at kabin-gutten skulle hente resten av kaffekoppen, den halvdelen jeg ikke hadde bestilt. Da jeg endelig fikk hans oppmerksomhet, og spurte om han kunne ta resten av kaffekoppen, fikk jeg bare en sur melding om å drikke opp kaffe min.

  Da jeg ikke ønsker å søle i kabinen, satt jeg fortsatt tålmodig med koppen i hånden, og ved neste anledning ba jeg høflig kabin-gutten om å ta kaffekoppen min så jeg ikke sølte i kabinen.

  Jeg forklarte at jeg ba han om en halv kopp, fikk en hel. Og at kaffen derimot smakte lik-saft, så jeg ønsker ikke å drikke mer av den. Da fikk jeg beskjed om å putte den i stol lommen.

  Siden jeg sitter på rad 1, er det ingen stol lomme foran meg. Kabin-gutten brydde seg tydeligvis ikke noe om at kaffen ble sølt i kabinen. Siden jeg satt alene på raden satte jeg kaffekoppen på gulvet under landing. Og det gikk bra, den veltet ikke.

  Er denne holdningen blitt standard hos SAS? Dette var kanskje en engangs hendelse tenkte jeg. Men det skulle bli verre. En uke senere satte jeg meg på et SAS fly til Storbritannia. Følg med, så får du vite hva som skjedde da!


  Men det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no


   

   

 

6

Da jeg møtte Spider Man..

Trykk for st&oslsh;rre
FLY!
 •  
  fin hotell   Jeg liker å finne film locations i New York. Og jeg elsker en god film med scener fra byens gater, barer eller historiske bygninger. Veldig ofte kan jeg si; Der har jeg vært. Andre ganger forsøker jeg å identifiser stedet, gaten eller området.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Da jeg ble sittende å se den første Spider Man filmen fra 2002. Med Tobey Maguire og Kirsten Dunst i hovedrollene, her om dagen. gikk det plutselig opp for meg hvor denne Moondance Diner lå, hvor Kirstin Dunst jobbet. Jeg husker den dineren var revet da jeg startet Mitt New York, men jeg vet den ble flyttet til et sted i Wyoming.

  Med når jeg nå sitter å ser på filmen, scenen der Kirstin Dunst kommer ut av Moondance Diner, runder hjørnet, og Spiderman, Tobey Maguire, oppdager henne. Han stopper henne og jeg ser til min store overraskelse at jeg kjenner meg igjen. De står og snakker i Grand Street i SoHo. Og når jeg ser at tvergaten i bakgrunnen er 6th Avenue, eller Avenue of the Americas, som den også heter. Da vet jeg også hvorfor jeg kjenner meg igjen. Jeg har nemlig bodd der. På tomten hvor Moondance Diner lå ligger nemlig i dag The James Hotel. Og det hotellet kan jeg anbefale på det varmeste!  Trykk for st&oslsh;rre

  Jeg bor alltid på mitt favoritt hotell på Lower East Side. Ganske nyåpnede Holiday Inn på Delancey Street så dagens lys for bare noen år siden. Hotellet er billig, moderne og bra. God service og rommene er av bra størrelse. Holiday Inn er inne under IHG Group-kjeden, og her sparer du opp poeng som raskt blir til gratis overnattinger.
   

   

 

5

Nok en liten bit av New York's historiske sjel forsvunnet..

Trykk for st&oslsh;rre
FLY!
 •  
  fin hotell   Jeg har alltid vært en stor beundrer av american diners. Det er få ting som er mer amerikansk enn diners. Dette var jo samlingspunktene til folk på 40, 50 og 60 tallet. Gjerne bygget i art-deco stil. Med båser og jukebox. Som serverer burgere, egg og bacon, milkshake og lemonade.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!  I New York, på Manhattan har det inntil nylig vært 5 gjenstående så kalte stand-alone diners.

  Det er med tungt hjerte jeg nå registrerer at Market Diner i Hell’s Kitchen er jevnet med jorden. Stedet ble bygget på 60 tallet, og hadde faktisk egen parkering og uteservering. Det er trist at historiske landemerker som forteller 1000 historier forsvinner. Her kan du lese litt om Market Diner i Hell’s Kitchen, som på 60 tallet hadde mafiaen som stamkunder, og har blitt brukt i flere film innspillinger:  I skrivende stund er det egentlig bare 3 stand-alone diners igjen, siden Empire Diner i Chelsea området på nytt er stengt. Men her ryktes om nok en reopening.
  Benytt sjansen og innta et rimelig måltid før det er for sent. Her er de 3 siste stand-alone diners på Manhattan:
  I Financial District finner du Pearl Diner
  I Meatpacing District finner du Hector's
  I tribeca finner du Square Diner


  Jeg bor alltid på mitt favoritt hotell på Lower East Side. Ganske nyåpnede Holiday Inn på Delancey Street så dagens lys for bare noen år siden. Hotellet er billig, moderne og bra. God service og rommene er av bra størrelse. Holiday Inn er inne under IHG Group-kjeden, og her sparer du opp poeng som raskt blir til gratis overnattinger.
   

   

 

4

New York - min frukthage

Trykk for st&oslsh;rre
FLY!
 •  
  fin hotell   Noen ganger kan ett par kvartaler utgjøre en hel verden, og jeg vil gjøre den til min verden.
  <


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!  Jeg har mange favoritt steder i New York. Akkurat nå er dette krysset på Lower East Side min oase i verdens beste by. Jeg reiser gjerne fra hvor som helst i verden, kun for å tilbringe noen dager i dette kvartalet.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Orchard Street har blitt regnet som en hovedgate på Lower East side. I krysset ved Broome Street, syd for Delancey Street, er et perfekt utgangspunkt for å utforske kvartalene på hver side av Orchard Street.  Dette var i riktig gamle dager kjent som Little Germany, senere tok jødisk bosetning over. I dager det dette et booming område hvor små restauranter, barer og butikker popper opp over alt.
  På søndager stengers deler av Orchard Street for biltrafikk, og gatene forvandles til en yrende folkeliv med mat, drikke, shopping, kunst og kultur i alle mulige former.

  Jeg bor alltid på mitt favoritt hotell på Lower East Side. Ganske nyåpnede Holiday Inn på Delancey Street så dagens lys for bare noen år siden. Hotellet er billig, moderne og bra. God service og rommene er av bra størrelse. Holiday Inn er inne under IHG Group-kjeden, og her sparer du opp poeng som raskt blir til gratis overnattinger.
  Jeg kan tilbringe ukesvis i disse gatene. Her finner jeg ro, inspirasjon, energi og kreativitet. På kafeene, barene og spisestedene møter jeg lokale og tilreisende fra hele verden.  Orchard Street og tverrgatene på hver side av disse kvartalene, er som en egen verden. Jeg setter meg på Dudley’s for et lett måltid og et glass vin. Barrio Chino byr på mexicansk mat og drikke av ypperste kvalitet og gunstige priser. Jeg lar ettermiddagen bli til kveld i baren på The Ten Bell, før jeg tar med meg to meget hyggelige jenter til Hotel Chantelle, en nattklubb med live underholdning og en av byens beste takterrasser.

  Trykk for st&oslsh;rre


   

   

 

3

SAS Gold Lounge Oslo Gardermoen

Trykk for st&oslsh;rre
FLY!
 •  
  fin hotell   Jeg er også en ”stolt” innehaver av SAS Eurobonus Gold Card, og every once in awhile besøker jeg SAS Gold lounge, utland loungen på Gardermoen.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!

  Jeg skal innrømme at jeg ikke har besøkt loungen siden den ble pusset opp, så litt spent var jeg.  Størrelsen på business delen (for de som ikke har gull/diamant) er blitt imponerende stor. God plass og greie stoler.
  Men i gull kantina ble jeg ikke så imponert. Det er laget altfor store sittegrupper, og de er altfor trange. Dette medfører at gjerne én mann blokkerer altfor mange stoler. Og når det gjelder stoler er det et virvar av forskjellige typer.

  Utvalget av mat er som man var vant til i SAS loungen. Utvalget av vin er noe bedre enn på business delen, i gull loungen har de en Pinot Grigio som jeg satte stor pris på.
  Det har blitt større arealer, utover det var alt som før egentlig i SAS gold loungen. SAS har også beholdt han middelaldrende mannen som snakker altfor høyt i mobiltelefonen. Helst om hvor mye han reiser og hvor vellykket han er i forretningslivet. Jeg blir alltid like imponert over disse typene, med upussa sko, skrukkete dress og sove sveis.   

   

 

2

Test av British Airways’ lounge dusjer på Heathrow

Trykk for st&oslsh;rre
FLY!
 •  
  fin hotell   Ingenting er som å velte seg ned i en flott lounge med et glass champagne etter en lang flight. Enda bedre blir det etter en deilig dusj.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!

  Jeg har testet ut dusjene som er tilgjengelig for British Airways’ reisende som har lounge tilgang på Terminal 5A. Dusjene betjenes av Elemis Travel Spa som finnes i sør loungen mellom BA First Class lounge og Concorde loungen.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg ankom fra Dallas og landet ca kl 0800 om morgenen, og jeg tenkte det kanskje var lang kø siden det kommer en del fly langveis fra på morgenen. Noe jeg også fikk beskjed om da viste frem boardingkortet hos de hyggelige damene. 30 minutter måtte jeg regne med å vente, og fikk utdelt en piper, silk man får på veikroer når maten er ferdig.  Jeg vet ikke om det var min Emerald status som gjorde det, men jeg rakk kun å skjenke meg et glass Taittinger champagne før jeg fikk pip. Jeg styrtet bare glasset og gledet meg til å få meg en dusj.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg fikk tildelt nr. 8, og jeg så det var totalt 18 dusjer. Rommet var selvfølgelig totalt avlukket og innehold også toalett og en liten hylle å legge fra seg klær. Rommet kunne gjerne vært litt større og inneholdt mer benkeplass. Det var i tillegg 4 knagger på vegen til å henge av seg. 2 stk håndklær var på plass, ett stort og et lite.  Dusjen hadde ett stort dusjhode med god og deilig spredning av vannet. Panelet hadde også diverse dyser som traff kroppen på sentrale steder, ettersom man justerte. Det var også en hånddusj med justerbar sprut.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Elemis sine produkter var tilgjengelig, og etter å brukt både kroppssåpe og sjampo følte jeg at jeg luktet lounge toalett siden dette er en lukt man kjenner igjen etter å ha besøkt loungens toaletter noen ganger.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Men jeg var i hvert fall god og ren og kunne tørke meg med et stort og mykt håndkle. Avtrekket i rommet kunne vært bedre, mye bedre, jeg følte jeg begynte å svette med en gang jeg var ferdig med tørke meg.


  Trykk for st&oslsh;rre


  Alt i alt var anlegget preget av at det er noen år gammelt, men det var rent og absolutt et tilbud jeg vil benytte meg av igjen når jeg kommer inn til LHR fra en langrute.

  Men det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no

   

   

 

1

British Airways fra London til Chicago på Business Class

Trykk for st&oslsh;rre
FLY!
 •  
  fin hotell   Jeg sitter alltid opp i 2. etasje på BA’s arbeidshest Boing 747. Her er 20 seter i business class, eller Club World som det heter hos BA.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!

  Her er det rolig og liten ventetid på service. Det er som oftest 2 flyvertinner/verter som koser seg med å serve sine passasjerer i denne delen av flyet.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Men det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no

   

   

 


2

American Airline Emerald Flagship Lounge Chicago Airport

Trykk for st&oslsh;rre
FLY!
 •  
  fin hotell   Chicago ORD har en rekke lounger for oss som reiser med OneWorld alliansen. Jeg ankom ORD her en fredag, og skulle videre fra terminal 3 med American Airlines til Nashville.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISEBESTILLING!

  Etter immigrasjonen, som var et mareritt, (jeg skal komme tilbake til de enorme køene hvis jeg gidder), var alt veldig smooth da det var AA skranke rett etter toll som tok min koffert.

  Trykk for st&oslsh;rre


  a var det bare å komme seg opp en etasje, ta et tog som kun brukte 2 minutter til Terminal 3. Deretter var det gjennom en sikkerhets kontroll uten kø, for reisende i First Class og med Emerald Status.  Men så begynte litt labbing rundt omkring for å finne denne Flagship loungen. Jeg måtte til slutt spørre og jeg ble dirigert i rett retning av en meget hyggelig American Airline dame.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Det var som nevnt fredag, og terminalen begynte å bli stapp full av reisende. Jeg fryktet at Flagship loungen ville være stapp full av folk, men den gang ei.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Her var det nesten ikke folk. Jeg ble tatt i mot av to eldre og meget hyggelige tanter, som viste meg rundt og jeg observerte raskt at de hadde min favoritt champagne, Taittinger i kjøla.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Her var det rikelig utvalg med booze, samt både varm og kald mat. Så var det bare å finne seg mat og drikke, velte seg ned i en god stol, og fiske Mac’en opp fra sekken og bare slappe av noen timer.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Det er ganske deilig å inneha Emerald status!

  Men det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no   

   

 


 •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  Om det skulle være noen tvil. Opplevelsene i Amerika er mange og de kommer tett. Ingen land i verden byr på mer overdådige og spennende opplevelser som du vil snakke om resten av livet..

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer