0

Los Angeles - California

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Los Angeles, hvor skal jeg begynne? Californias største by og USA nest største etter NYC i antall mennesker. Her finner du Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Sunset Strip, Rodeo Drive, the list goes on and on...

  Trykk på bilde for flere bilder   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I Los Angeles!  Min regel nr. 1 i LA er; lei en bil! Her er det store avstander. Denne byen er som skapt for bilkjøring. Kollektiv tilbudet er ikke noe å satse på, det tar bare irriterende mye tid.

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I Los Angeles!  Trykk for st&oslsh;rre


  Nr. 2, beregn alltid god tid. Store avstander og det er ofte vanskelig å beregne trafikken. Men har du en god bil, blir cruising i LA også en opplevelse. Her er det mye å se. En SUV er å anbefale, da er du høyere over bakken og får bedre oversikt.

  LA har som sagt enormt mye å by på, og store områder som må gjennomsøkes. Personlig liker jeg å bo i Hollywood området, da er jeg så sentralt som mulig i forhold til mye av de viktigste severdigheter og opplevelser i LA.

  Les alt du trenger å vite om Los Angeles på Wikipedia.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
   


   

 
 
 
4

LA beaches

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Man kan vel kanskje ikke forlate LA uten å besøke noen av strendene byen har å by på.
  Det er noen å velge i, selv om sand er sand og solen er den samme over alt.

  Trykk på bilde for flere bilder

   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ REISE TIL LOS ANGELES!

  Trykk for st&oslsh;rre


  99

  Venice Beach

  Det er vel like greit å begynne her. Her er kropp og se-og-bli-sett mer viktig enn surf, sand and sun. Den verdensberømte Ocean Front Walk har vært scene for film, TV og ikke minst musikk videoer 1000vis av ganger.


  Trykk for st&oslsh;rre


  99

  El Matador Beach

  Et lite stykket nordvest for Malibu finner den denne bortgjemte skatten. Dette er stedet for romantiske solnedganger. En vik av sand og svaberg, robuste bølger og kanskje det klareste vannet langs hele kysten. Dette er akkurat så romantisk som det er mulig. I love it!  Trykk for st&oslsh;rre


  99

  Malibu Surfrider Beach

  Man kommer selvfølgelig ikke unna surfing. Kom deg i våtdrakten og opp på brettet. Dette er Beach Boys dette er Surfin’ USA Dette er The American Dream Akkurat slik du har sett og hørt om fra film og TV. Dette er livet.
  Du må ikke være surfer for å sette pris på denne kulturen, dette livet. Det er bare en så kul vibe å rusle på stranden og se på og snakke med surferne og alle andre mennesker som er tiltrukket av kulturen.  Trykk for st&oslsh;rre Malibu Surfrider Beach


  99

  Santa Monica Beach

  LAs mest populære strand. En klassisk lang-strand på langt over 3 kilometer. Her er plass til alle. Tradisjonelt strand liv, volleyball, bygge sandslott, bading, familie picknick, samhold, lek og morro.  Trykk for st&oslsh;rre
  Santa Monica Beach


  99

  Manhattan Beach

  Manhattan Beach is all about being trendy. Her er fantastiske biler, store solbriller, desinger vesker, og alt annet som er mega-trendy. Manhattan Beach ligger også nærme byen og et meget populært område. Her er ofte å se film og TV innspillinger.
  Her er også Volleyball og surfing og bading. Vær klar over at alt skjer på dedikerte områder.  Trykk for st&oslsh;rre
  Manhattan Beach


  99

  Hermosa Beach

  Det er en helt annen vibe på Hermosa enn på Manhattan beach. Her er mer hipster vibe, noe som også preger nabolaget i nærheten. Her er alt mer avslappet. Her er masse butikker, cafeer, barer og restauranter. Hvis du ikke ønsker å ligge pal på standen og smøre deg inn med solkrem, men likevel bli brun og kunne kose deg med en kald øl, er dette stedet. Her kan jeg subbe rundt i utvaskede shortser, utgåtte joggesko og en gammel Zeppelin t-skjorte som en ønsket å kjøpe av meg for 100 dollar. Her føler du det hjemme som akkurat den du er.  Trykk for st&oslsh;rre Hermosa Beach


     
   

  Surfin'

  One of the million reassons I Love America!


   

   

 

1

Hollywood Walk of Fame

Trykk for st&oslsh;rre Finn dine favoritt kjendisers stjerne.
 •  
  til nettside  

  Walk of Fame er fortauene langs gatene Hollywood Boulevard og Vine Street i Hollywood. Her har store stjerner i underholding bransjen blitt hedret med sitt navn i en stjerne siden 1960.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I LOS ANGELES!  Stjernene fungerer som utmerkelser innen ulike underholdningsbransjer. På hver stjerne står navnet på personen som har blitt hedret og et symbol som viser innen hvilken bransje utmerkelsen gjelder. Det finnes fem ulike symboler:

  - Filmkamera for filmbransjen - TV apparat for TV bransjen - Grammofonplate for musikkgransjen - Radiomikrofon for radiobransjen - Komedie-/tragediemaske for levende teater

  Trykk for st&oslsh;rre


  Det finnes i dag langt over 2500 stjerner på Hollywood Walk of Fame. Den første som fikk navnet sitt i en stjerne var skuespiller Joanne Woodward. To norske kvinner er å finne blant stjernene, Kirsten Flagstad og Sonja Henie.  Trykk for st&oslsh;rre
  Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no  Trykk for st&oslsh;rre


     
   

  Michael Jackson


  Et tilbakeblikk til 1984 da Michael Jackson ble innlemmet i The Walk of Fame.   


   
 2

Warner Bros. Studio

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  3400 W. Riverside Drive Brubank. Et besøk i Warner Bros. studio er en reise i Hollywoods film historie fra 1918 og frem til i dag. Grunnlagt av to jødiske immigranter fra Polen.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ REISE TIL LOS ANGELES!  Filmer og TV serier oppgjennom oppveksten fra Hollywood er ofte grunnet til at mange drømmer om å besøke USA. Los Angeles og Hollywood er sentrum for verdens filmproduksjon og gjennom det som er skapt her, har film og TV gitt oss en lite smakebit av Amerika.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Når du snakker med folk som opplevde film industriens barndom, er det mange kjente navn som går igjen. I Warner Bros. Studio blir du kjent med flere. Her går historien gjennom stjerner som James Cagney, Bette Davis, Humphrey Bogart, Doris Day, Warren Beatty, Clint Eastwood og mange mange flere. Warner Bros. var også først ute med den første lydfilmen; The Jazz Singer fra 1927.
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ REISE TIL LOS ANGELES!  Her finner du de kjente film kulissene bygd for å se ut som gatene i bl.a. New York og Chicago. Hvor mange filmer og TV serier har du sett som tilsynelatende foregår i New York, men i virkeligheten er filmet her?

  Trykk for st&oslsh;rre


  Når jeg besøker Warner Bros. enorme område med de gedigne bygningene, er det med en stor ydmykhet jeg tenker på de fantastiske filmene som er spilt inn her. Her møter jeg filmhelter fra Batman til Harry Potter. TV serien Friends ble spilt inn her, for å neven noen, caféen Central Perk er her fortsatt. Båt til Alcatraz går fra pir 33.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Ta deg en guidet tur i Warner Bros. studios, da kan du ofte komme med denne kommentaren når du ser en film eller en TV serie; der har jeg vært! Les mer på Wikipedia.     
   

  Warner Bros Tour

  En smakebit på en fantastisk tour i film historie.


   


   
 
3

Troubadour

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   9081 Santa Monica Blvd West Hollywood. Legendarisk club og konsert lokale. åpnet i 1957, og har siden den gang vært The place To Be for up and coming artists. På 60 tallet var det utrolig viktig for musikere å få en fot innafor her.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ REISE TIL LOS ANGELES!  Her har de alle spilt i sin tidlige karriere; Bob Dylan, Joni Michell, Neil Young, The Eagles, Kris Kristofferson, Linda Rondstadt og mange mange flere. Elton John hadde sin aller første opptreden i USA nettopp her.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Led Zeppelin, Janis Joplin, Mentallica, Guns N Roses, Depeche Mode, Radiohead, the list goes on and on. Her må hver enkelt søke stedets skjel. Har du en eller annen sans for musikk så er dette et sted som må besøkes. Sjekk ut stedet hjemmeside for historie og program. Les mer på Wikipedia.

     
   

  Starten på The Eagles

  Dette historiske øyeblikket er nærmest starten på det mest selgende bandet i USA gjennom alle tider, The Eagles.


   

   
 


 •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  USA byr på enorme opplevelser, USA er en enorm opplevelse. "Alt er større i Amerika", var et uttrykk jeg ofte hørte under oppveksten. Det er nok ganske riktig det. Til og med opplevelser er større i Amerika.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  Ingen land i verden har en slik ramme rundt siden idrettsarrangement som amerikanere. Nasjonalsang, cheerleaders, storband, fest, mat, drikke og samvær med familie og venner.

  Les mer

   
 •  

  Historiske steder / Museer

  Alle har et eller annet forhold til Amerikansk historie. Fra 1776 da USA fikk sin grunnlov er det ingen land i verden som har utviklet seg raskere. USA har alt, også fordi som liker historie og kultur.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  Pass, ESTA og APIS litt må man ha på stell når man skal til Amerika. Det kan være mange spørsmål som dukker opp. Har du f.eks. tenkt å studere i USA? Hvordan kommer jeg meg til og fra flyplassen? Hvordan leier jeg bil? Her kommer svar på dine spørsmål.

  Les mer