0

San Diego - California

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  WOW! San Diego byr kun på positive overraskelser. Klima, moderne, trygghet, urbant, strender, natur og kultur.


  Trykk på bilde for flere bilder  For å gjøre en ting klinkende klart. Dette er en kommende favoritt by for norske reisende. Jeg lurer på hvem som blir først med direkterute fra Norden?

  Dette er en by for alle, om du reiser med din partner på romantisk ferie. Vennetur eller familietur. Byen har utrolig mye spennende for barn. Det er enkelt å ta seg rundt, og byen er trygg og ren. San Diego er den åttende største byen i USA og den nest største i California. Byen ligger ved stillehavskysten i det sørvestlige hjørnet av USA.

  San Diego er kjent for sitt fantastisk milde klima, strender og surfing, og sin nære forbindelse med det amerikanske forsvaret. I nærheten finnes en enorm marinebase med mange hangarskip, samt den militære flybasen som utdanner TOPGUN piloter. Les om San Diego på SanDiego.com
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I SAN DIEGO!  Trykk for st&oslsh;rre
  Den raskeste måten å oppsummerer San Diego er å nevne hva de ikke har. Et Amerikansk Fotball lag i NFL. Siden San Diego Charges i 2017 flytter til L.A. må fotball fans nøye seg med universitets fotball. Men universitets fotball er stort her i USA, så det er ikke noe dårlig erstatning.

  Piloten på British Airways sin flight annonserer at det er 10 minutter til landing. Jeg ser ut av vinduet, og alt jeg ser er noe som minner om overflaten på en fremmed planet.

  Men så med ett endrer det seg. Grønne åskammer kommer til syne. Etterhvert flater terrenget ut og det blir mer hus og veier. Flott hus, store tomter, her det tydelig velstand. 


  Flyplassen ligger så nære sentrum at du nesten kan gå. 10 minutter med Uber bil er det fra terminalen til Downtown San Diego. Du kan se byens flotte skyline av skyskrapere langs havnen. Havnen er full av flotte båter. Det er palmer og grøntområder.

  I det tidligere så beryktede Gaslamp Quarter er det barer og restauranter, nattklubber og underholdning hele døgnet. Mange flotte bygninger i bl.a. Art Deco stilen som jeg elsker. Rundt i Downtown San Diego er det blitt bygget mange nye boligkomplekser de siste årene. Og nedover mot stadion til baseball laget San Diego Padres er det flere hundre som kan sitte å se kamper fra sin leilighet høyt over byen.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Her er det rent og velstelt. Mange sportsbiler er ute og cruiser. Andre er ute å jogger eller lufter hunden. Småbarns familier og folk som ser ut som de er på vei til eller fra jobb drikker kaffe og spiser frokost på de mange cafèene. En og annen som lever på den andre enden av skalaen er det også å se. En gammel dame søker lykken i en av de mange søppeldunkene, før hun rister oppgitt på hode og forsetter videre med handlevognen sin som inneholder hele hennes liv.

  Dette er ikke kontrastenes by. Men ut i nabolagene finner jeg ut at byen har sine diverse særpregne skiller i livsstil. Men stort sett nyter folk en rolig livsstil her i sør California. Mer om bydelene kommer.  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Ocean Beach

  Trykk for st&oslsh;rre
  Pacific Beach

  Trykk for st&oslsh;rre
  Pacific Beach  Les alt du trenger å vite om San Diego på Wikipedia .

   


   

 
 
 


1

Overnatting i San Diego

Trykk for st&oslsh;rre Hard Rock Hotel
 

2

Balboa Park i San Diego - En opplevelse for ALLE!

Trykk for st&oslsh;rre WOW
 •  
  til nettside  

  Nok et WOW! 4-5 minutter fra sentrum finner du San Diego’s City Park. Jeg vet faktisk ikke helt hvordan jeg skal begynne, denne parken byr på absolutt alt man kan tenke seg.
  Trykk på bilde for flere bilder

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I SAN DIEGO!

  Først må jeg nevne museene. Her finner du San Diego Automotive Museum har en pen samling biler og motorsykler fra alle tider gjennom historien.

  Mer spektakulært er Air and Space Museum som ligger like ved. Det var i San Diego Charles Lindbergh gjorde test flygninger med sitt fly, Spirit of St. Louis, før han fløy til New York, og deretter krysset Atlanteren til Paris i 1927. I tillegg til flyhistorie er det mye romfarts historie også og oppleve i dette museet. En spennende opplevelse for store og små.

  Rund omkring i parken finnes gamle, historiske byggverk. Her er zoo og fornøyelsespark, kunst og teater. Underholdning, tours og kafeteria og restauranter av alle typer.

  Dette er et fantastisk rekreasjons område hvor du kan trene eller gå på oppdagelsestur, eller ha en picnic med venner og familie.

  De beste hotell prisene akuratt NÅ! Følg den forløpende oppdateringen pÅ de aller beste dealene i SAN DIEGO akuratt NÅ!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


   

   
 

 •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  USA byr på enorme opplevelser, USA er en enorm opplevelse. "Alt er større i Amerika", var et uttrykk jeg ofte hørte under oppveksten. Det er nok ganske riktig det. Til og med opplevelser er større i Amerika.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  Ingen land i verden har en slik ramme rundt siden idrettsarrangement som amerikanere. Nasjonalsang, cheerleaders, storband, fest, mat, drikke og samvær med familie og venner.

  Les mer

   
 •  

  Historiske steder / Museer

  Alle har et eller annet forhold til Amerikansk historie. Fra 1776 da USA fikk sin grunnlov er det ingen land i verden som har utviklet seg raskere. USA har alt, også fordi som liker historie og kultur.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  Pass, ESTA og APIS litt må man ha på stell når man skal til Amerika. Det kan være mange spørsmål som dukker opp. Har du f.eks. tenkt å studere i USA? Hvordan kommer jeg meg til og fra flyplassen? Hvordan leier jeg bil? Her kommer svar på dine spørsmål.

  Les mer