0

San Francisco - California

Trykk for st&oslsh;rre
 
 
 


1

Golden Gate Bridge

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Golden Gate Bridge er kanskje verden mest kjente bro? Hengebro over Golden Gate, munningen av San Francisco-bukten i Stillehavet ble bygget mellom 1933-37 og er selve symbolet og landemerket for ”The City by the Bay”.
  Trykk på bilde for flere bilder

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I SAN FRANCISCO!

  Broen forbinder San Francisco med Marin County. Denne berømte røde broen er 2,7 kilometer lang og med sitt spenn på 1280 meter er den verdens lengste hengebro. Den var også verden lengste bro totalt inntil 1964. Broen består av to høye tårn av stål som mellom seg har har kjørefeltet som holdes oppe av over 25 000 vaiere som er feset til de elegante tårnene.  Broen har kun vært stengt 3 ganger i historien på grunn av sterk vind og har stått i mot en mengde jordskjelv opp gjennom tiden. Som i 1989 da et skjelv så kraftig som 7,1 på Richters skala rammet byen og førte til enorme ødeleggelser. Broen er ved gjennomsnittlig tidevann 67.1 meter over havet, og har har tre kjørefiler i hver retning og er en del av California State Route 1.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Når du skal besøke broen går det en menge rutebusser fra sentrum av San Francisco. Den kjøretur som tar ca. en halv time. Der på San Francisco siden av broen finner du besøkssenter, kafe, butikker osv. samt muligheten for guidet tur på broen.
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I SAN FRANCISCO!

  Benytt også samtidig muligheten til å beske parken og den tidligere militærleieren, Presidio of San Francisco, som ligger der ved Golden Gate National Recration Area. En god ide er å leie sykkel i byen og sykle til broen og få med seg det flotte parkområdet i tillegg.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Glem ikke å legge godt merke til Fort Point som ligger rett under broen i det du starter turen utover. Stedet er bl.a. kjent fra Alfred Hitchcock’s mesterverk Vertigo, som ble for det meste spilt inn i San Francisco. Her ved Fort Point reddet filmens helt, spilt av James Stewart, en kvinne fra å drukne tidligi filmen.

     
   

  Golden Gate Bridge

  Flott dokumentar om dette fantastiske byggverkerket!


   

   

 

2

Alcatraz

Trykk for st&oslsh;rre "The Rock"!
 •  
  til nettside  

  Alcatraz er en helt utrolig opplevelse. Denne myteomspunnede øya ute i San Francisco Bay man har hørt historier om og sett filmer fra siden det ble stengt som fengsel i 1963.

  Trykk på bilde for flere bilder

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I SAN FRANCISCO!  Jeg husker første gang jeg så Flukten fra Alcatraz fra 1979 med Clint Eastwood i hovedrollen. Jeg så filmen på TV sammen med min far, og han kunne fortelle om dette høyrisiko fengslet som det skulle være umulig å rømme fra. Men det var likevel noen som klarte det, eller…

  Trykk for st&oslsh;rre
  Et besøk på øya er absolutt obligatorisk. Kjøp audio guide, et headset som guider og forteller deg historiene fra ”The Rock”. Da kan du gå i eget tempo, stenge resten av verden ute, og bare reise i tid tilbake til den tiden Al Capone og George "Machine Gun" Kelly satt fengslet her. En helt fantastisk opplevelse!

  Båt til Alcatraz går fra pir 33.
  Billetter til Alcatraz kan være utsolgt flere uker i forveien. forhåndsbestill eller sjekk tilgjengeligheten her.

  Kjøper du San Francisco Pass sparer du masse penger på attraksjoner over hele byen! Les mer om Alcatraz på Wikipedia .     
   

  Dokumentar om Alcatraz

  Se denne dokumentar filmen før du besøker Alcatraz, så blir opplevelsen når du besøker øya mye større.


   

   

 

3

Lombard Street

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Verden mest krokete gate. Verdensberømte Lombard Street populær hos turistene, et landemerke verdt en rusletur..

  Trykk på bilde for flere bilder

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I SAN FRANCISCO!  Man kan bli litt lei alle de bratte gatene i San Francisco, men når du kommer til Lombard Street blir alt bare morsomt. Gaten er enveiskjørt og svært bratt. Gaten består av åtte hårnålssvinger på rød brostein. Den snor seg mellom vakre blomsterbed og velklipte små hekker.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Gaten var så bratt at det var vanskelig å takle for kjøretøy. Da en smart kar ved navn Carl Henry fant ut å bygge veien i sikksakk.

  Trykk for st&oslsh;rre


  En perfekt tur er å ta Cable Car fra turistfellen Fisherman’s Wharf opp Hyde Street og rusle ned Lombard Street. Deretter kan man fortsette spaserturen til Columbus Ave hvor det er tett i tett med restauranter.

  Trykk for st&oslsh;rre


     
   

  Lombard Street

  Grisekjøring forbud, tror jeg...