0

Washington DC - D.C.

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Da grunnloven ble undertegnet den 17. september 1787 var det Philadelphia som fungerte som hovedstad i USA.  Trykk på bilde for flere bilder  Men kongressen så det som viktig at den føderale regjeringen fungerte uavhengig av stat, så USA’s første president George Washington tok på seg oppgaven å finne et område.

  Statene Virginia og Maryland gra fra seg arealer rundt elven Potomac, som inkluderte to byer, Georgetown og City of Alexandria. øst for Georgetown grunnla myndighetene en ny by ved navnet City of Washington. Områdets offisielle navn er Federal District of Columbia og offisielt grunnlagt 16. juli 1790. men på folkemunne ble det hetende Washington, DC.  Trykk for st&oslsh;rre
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På DE BESTE HOTELLENE I WASHINGTON, DC OG RESTEN AV VERDEN!  Ta på deg gode sko og ta bena fatt når du skal besøke The White House, George Washington monument, Capitol Hill osv. Her i sentrum er det perfekt å bruke beina og nyte kontakten med historisk grunn. Det er i disse omgivelsene grunnlaget for USA ble lagt.

  Dette er likevel en koselig småby. De fastboende er vant til turister og svørt hyggelige og i møtekommende. Mange amerikanere ferierer her. Her er hoteller, barer og restauranter for alle anledninger og prisklasser. Fantastiske strender, og enorme muligheter for båtliv, seiling, surfing og ikke minst havfiske.

  I tillegg til de politiske byggverkene som finnes i og rundt Washington, DC, er det kjente minnesmerker fra kriger og flere store og spennende museer i området. Hirshhorn Museum, Smithsonian National Museum og Ntional Gallery of Art er alle museer som bør besøkes.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Vi vil etterhvert fylle på med tips og litt info om severdigheter i historiske Washington, DC. Det er bare å følge med på MittUSA! Les alt du trenger å vite om Washington, DC på Wikipedia.     
   

  Washington DC tour


  I denne vel 6 minutter lange filmen får du en spennende og interessant guidet tour og innføring i historien rundt Washington, DC.   


   
 1

The White House

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Det hvite hus er beliggende i den nordvestlige delen av Washington, DC, på adressen 1600 Pennsylvania Avenue. Huset ble vedtatt bygget i 1790 og president George Washington og byplanleggeren Pierre L'Enfant valgte stedet sammen.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ LUKSUS OVER HELE AMERIKA!  Første gang en president bodde i huset var i 1800. Under den britisk-amerikanske krig ble bygningen i 1814 satt i brann av britiske soldater og kun ytterveggene sto igjen. Huset ble gjenoppbygget og veggene ble malt hvite for å dekke over merkene etter brannen.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Mellom 1949 og 1952 ble huset renovert av Harry S. Truman. En stor del av bygningsverket er i dag under jorden. Komplekset inkluderer: 132 rom 35 baderom 6 etasjer 412 dører 147 vinduer 28 ildsteder 8 trapper 3 heiser en tennisbane en bowlingbane en kinosal en løpebane et svømmebasseng Jacqueline Kennedy, president John F. Kennedys kone, fikk gjennomført en omfattende restaurering av huset i tiden 1961–1963.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Det hvite hus fungerer ikke bare som presidentens embedsbolig, men også som hans kanselli. Kanselliet (kjent på engelsk som Executive Office of the President) består av presidentens nærmeste stab og et antall støtteavdelinger. Mye av staben holder til i vestfløyen i Det hvite hus, der presidentens kontor, kalt «The Oval Office», også befinner seg.

  Les mer om The White House på Wikipedia.

     
   

  The White House Tour


  Her får du en virtual tour i The White House.   

   
 

2

Washington Monument

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   er en stor obelisk reist til ære for USAs første president, George Washington, som gjorde USA uavhengig av Storbritannia. Den er reist i den vestlige enden av National Mall i USAs hovedstad Washington, D.C.

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISE!  Washingtonmonumentet ble tegnet av arkitekten Robert Mills i 1840-årene. Man påbegynte byggingen av monumentet i 1848, men det stod imidlertid først ferdig i 1884, omtrent tredve år etter arkitektens død. Obelisken er av marmor, granitt og sandstein. Obelisken er formet som et frustum med en pyramide på toppen.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Washington-monumentet er 169 meter høyt. I en årrekke var det verdens høyeste byggverk, og den er fortsatt (2007) verdens høyeste obelisk. Monumentet ble åpnet for offentligheten den 9. oktober 1888.  Trykk for st&oslsh;rre


  Mellom dette og Lincolnmonumentet ligger et reflekterende basseng.
  Les mer om Washington Monument på Wikipedia.

     
   

  Washington Monument

  Flotte bilder og historen om monumentet.