0

Key West - Florida

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Key West er en by i og det sørligste punktet i Florida Keys. Key West er også det sørligste stedet i fastlands USA.


  Trykk på bilde for flere bilder  The Keys er en en øygruppe bestående av ca 1700 øyer som stekker seg som perler på en snor sørvest for Florida. Alle har sett disse endeløse bruene som strekker seg fra øy til øy. Bilturen ned til Key West er en opplevelse i seg selv, og når du kommer til Key West, føler du deg som du virkelig er kommet til verdens ytterkant. Men her åpner det seg en by full av spennende steder. Gammel sørstat arkitektur og fantastisk historie.  Trykk for st&oslsh;rre
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På DE BESTE HOTELLENE I KEY WEST!  Mest kjent er vel Key West som havn for diverse cruisebåter, bosted for forfatteren Ernest Hemingway og president Harry S.truman’s andre hjem under hans president periode. Han hadde nørmest flyttet hele sin administrasjon i store perioder til Key West.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Dette er likevel en koselig småby. De fastboende er vant til turister og svørt hyggelige og i møtekommende. Mange amerikanere ferierer her. Her er hoteller, barer og restauranter for alle anledninger og prisklasser. Fantastiske strender, og enorme muligheter for båtliv, seiling, surfing og ikke minst havfiske. Les alt du trenger å vite om Key West på Wikipedia.  Visste du at Key West i 1982 erklærte seg uavhengig av United States og erklærte krig mot USA?
  Myndighetene hadde satt opp en sperring på The Seven Mile Bridge, den eneste måten å komme tørrskodd til og fra Key West. Dette irriterte folk og ikke minst ordfører Dennis Wardlow. Som til tross for forhandlinger, ikke klarte å oppheve veisperringene.
  Dermed erklærte han 23. april 1982 Key West, under navnet Conch Republic, sin løsrivelse fra USA. Samtidig utnevnte han seg selv som president og erklærte krig mot United States of America.
  Conch Republic kapitulerte allerede samme ettermiddag, så det er vel en av verdens korteste kriger. Etterhvert kom de også til enighet om veisperringen. Dette er en artig historie du kan lese mer om her .
  og på Wikipedia .
  Fantasy Fest

  Siden 1979 har Key West arrangert Fantasy Fest, og tør du å legge turen hit da, kan jeg love at dette overgår all fantasi. Tema varierer fra år til år, men til syvende og sist er det kun fantasien som setter grenser. 
 Festivalen foregår i oktober, og som du ser av filmen, så ikke temperaturen noe å klage på.
  Les mer om Fantasy Fest her.   


   

 
4

Hoteller i Key West

Trykk for st&oslsh;rre Orchid Key Inn
 


1

Hemingway's hjem

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Ernest’s hjem i Key West finner du på 907 Whitehead Street, like i nørheten av Key West fyrtårnet, og ikke langt fra sørkysten av øya. Huset ble nasjonalt landemerke i 1968.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ LUKSUS OVER HELE AMERIKA!  Hemingway bodde her fra 1931 til 1939. Han hadde nettopp avsluttet Farvel til Våpnene (1929), og brukte mye av tiden på øya til fiske i farvannet utenfor Key West og mye tid på puben Sloppy Joe’s bar. Han hadde i 1927 giftet seg med journalisten Pauline Pfeiffer og leide først en leilighet på øya, før de kjøpte huset i 907 Whitehead Street.

  Trykk for st&oslsh;rre


  De flyttet inn etter omfattende renovering i 1931. Huset var det et av de mest moderne på øya. Hemingway var mye på farten, både fisketurer og jaktturer rundt omkring i verden. Han var også krigs korrespondent under den spanske borgerkrigen. Han kone var lite begeistret for dette, der hun satt hjemme med deres to barn. I tillegg til at Hemingway var mye borte,hadde en god appetitt på damer. Pauline brukte mye av tiden på øya til å bruke opp pengene Ernest hadde tjent på Solen går sin gang, og Farvel til våpnene. Det store sluket var det enorme bassenget som fikk en pris på 20 000 dollar før det var ferdig.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Ernest forlot sin familie i på øya i 1939, giftet seg med Martha Gellhorn og flyttet til Cuba.

     
   

  Farwell to Arms


  Huset ble også brukt i James Bond filmen Licence to kill, se scenen fra Key West og hvor hoppet Timothy Dalton hopper fra terrassen.   

   
 

2

Sloppy Joe's

Trykk for st&oslsh;rre "The Rock"!
 •  
  til nettside   201 Duval Street, på hjørnet av Greene Steet, Key West City.
  Du kan ikke forlate Key West uten å ha besøkt Sloppy Joe’s. Dette var sjenkestua til Ernest Hemingway og vennegjengen hans på 30 tallet.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISE!  Stedet åpnet i 1933, men flyttet til nåværende lokasjon i 1937. På den tiden var det rom-smuglere og andre tvilsome typer som frekventerte stedet.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Okay, dette er en enorm turist felle. Men også et registrert US nasjonal historisk sted. Her er mye bilder og Hemingway info på veggene, samt et yndet sted for Hemingway fans og look-a-likes. hvert år arrangeres Hemingway look-a-like konkurranse på Sloppy Joe’s.  Trykk for st&oslsh;rre


     
   

  Sloppy Joe's

  Sjekk ut noen live bilder fra Hemingway's drikkestue.


   

   
 

3

Nancy Forrester's Secret Garden

Trykk for st&oslsh;rre Nancy er en veldig hyggelig dame.
 •  
  til nettside   Har du lyst til å hilse på noen fantastisk eksotiske fugler, bør du oppsøke denne eksentriske damen.
  Adressen er 518 Elizabeth Street i Key West.


  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISE!  Vi kom over dette stedet tilfeldig da vi ruslet rundt. Et hus nærmest gjengrodd av jungletrær. Men da vi studerte stedet nærmere, oppdaget vi at eieren muligens ville ta i mot besøk.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Da vi hadde sneket oss rundt hushjørnet og ropt forsiktig Hello? Dukke denne blide og hyggelige damen opp.  Trykk for st&oslsh;rre


  Nancy deler mer enn gjerne all sin kunnskap om sine fantastiske fugler. Og selvfølgelig er det fult mulig å få nærkontakt som dere ser av bildene.

     
   

  Sneek-a-peek


  på Nancy's secret Garden.