0

Orlando - Florida

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Dette er nordmenn favoritt nr. 1 i USA. Ikke minst for barnefamilier.  Trykk på bilde for flere bilder
  Orlando er først og fremst kjent for alle sine fornøyelsesparker og i første rekke står Disney World. Men her er flere parker som kan få både barn og voksne til å gå bananas. Orlando ligger i det som kalles Central Florida, omtrent midt mellom Mexicogulfen og Atlanterhavskysten. På grunn av alle parkene, blir dette kalt Verdens underholdnings hovedstad. Men skulle pappa ønske noen rolige timer, er det også mange golf baner i området.
  Trykk for st&oslsh;rre
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På DE BESTE HOTELLENE I ORLANDO

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre
   


   


   
 3

Hvor bør du bo? Finn hotell:

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Orlando har 2000 hoteller. Her er utvalget enormt. Fra de små familiedrevne B&B, til de store all inclusive nær knyttet til fornøyelsesparkene.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELLER OVER HELE AMERIKA!  De store hotell kjedene er selvfølgelig representert og de fleste av de er godt tilpasset storfamilier og barnefamilier. Noen svært gode alternativer for nettopp dette finner du her:
  Drury Inn & Suites Orlando har svømmebasseng og et boblebad, et romslige og moderne hotell i West Orlando. Hotellet byr på frokost og ettermiddags mat/middag i form av enkle varmretter pølser og hamburgere o.l. for sine gjester. Samt inkluderte to alkoholholdige drinker pr. voksen. Popkorn maskin og softice maskin for selvbetjening i resepsjonen. Ja, dette er et populært og billig.
  Drury Inn & Suites Orlando har nylig blitt pusset opp og byr på døgnåpen resepsjon, gratis trådløst internett og møterom. Spa- og velværesenteret gir sine gjester en rekke massasjer og kroppsbehandlinger.
  Gode parkeringsmuligheter. Gjestene vil finne et stort spekter av kafeer og restauranter i gangavstand til hotellet.
  Orlando Internasjonale Lufthavn ligger under 25 minutter med bil fra Drury Inn. Dette området er velkjent for meget gode shoppingmuligheter.

  Dette hotellet ligger i East Orlando og byr på døgnåpen resepsjon, ekspress inn- og utsjekking og gratis trådløst internett.
  Hotellet byr på fasiliteter som safe, mulighet for å tørke og vaske tøy og bagasjeoppbevaring. Et treningsrom er tilgjengelig for aktive gjester som vil opprettholde treningsplanen på reise. I tillegg vil det flespråklige personellet gjerne tipse deg hvilke steder som er verdt å se for å få et minnerikt opphold i Orlando.
  De rommene er utstyrt med Wi-Fi på rommene, kjøleskap og kaffemaskin. De har alle fasiliteter som oppvarming, en TV og en CD-spiller.
  Gjestene kan våkne opp til en variert frokostmeny som tilbys hver morgen.
  Orlando Internasjonale Lufthavn ligger under 20 minutter med bil fra Holiday Inn Express Hotel & Suites.

  Kun en kort kjøretur fra Universal's Islands of Adventure, SeaWorld Orlando og Universal Studios Florida, ligger Disney Area Standard Home, som tilbyr velutstyrte hytter, samt et svømmebasseng. Det har en atmosefære, og ligger ideelt til i Maingate East. Alle de komfortable rommene ved ferieboligen byr på et tekjøkken. Disney Area Standard Home har egen restaurant, perfekt for gjester som ønsker å spise på stedet. Alternativt er det et godt utvalg steder å spise på ikke langt unna. Orlando Internasjonale Lufthavn ligger mindre enn 25 minutter med bil fra ferieboligen. Disney's Animal Kingdom og Disney's Magic Kingdom nås raskt med bil.  Dette luksuriøse hotellet ligger i International Drive og byr på utendørs tennisbaner, svømmebasseng og boblebad. Det tilbys førsteklasses fasiliteter, som blant annet en badstue og et treningssenter.
  Alle de luksuriøse rommene på Rosen Shingle Creek Resort er innredet med kanaler via parabol/kabel og kjøleskap, i tillegg har alle bad dusj og badekåper. Alle har oppvarming, en telefon og strykefasiliteter.
  Rosen Shingle Creek Resort byr på daglig frokost og restauranten på stedet serverer italienske retter.
  Orlando Internasjonale Lufthavn ligger under 20 minutter med bil fra Rosen Shingle Creek Resort. Universal Studios Florida og Universal's Islands of Adventure er kun en 20 minutters kjøretur unna hotellet.   

   
 

1

Disney World - Magic Kingdom

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Det var her eventyret startet. I oktober 1971 åpnet den første fornøyelses parken, Magic Kingdom, som er verdens mest besøkte fornøyelsespark.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELLER OVER HELE AMERIKA!  Dette er hovedparken i Disneyword, som i dag består av flere parker. I tillegg til Magic Kingdom, finner du Epcot, Disney’s Hollywood Studios, Disney’s Animal Kingdom. I tillegg kommer bade og vann parkene Typhoon Lagoon og Blizzard Beach.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Men skal du besøke én park i The Walt Disney World Resort, er det Magic Kingdom som er stedet. Her er prinsesse slottet, handlegate med bebyggelse i beste eventyr stil. Restauranter og spisesteder i alle sjangere. Og husk å få med deg Fantasyparade, det er en opplevelse for alle.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Temaene innenfor Magic Kingdom er Fantasyland for de aller minste med karuseller, attraksjoner og møte med de alle mest kjente Disney figurene. Adventureland har jungeltema, hvor du opplever trehytter og ville dyr. Frontierland har westerntema hvor du opplever ekte cowboy byer. Tomorrowland er rettet mot fremtiden og romfart.  Trykk for st&oslsh;rre
  Det er faktisk mulig å bo inne på Disney World området!


     
   

  Magic Kingdom


  Her en liten "prøvesmak" på morroa!   

   
 

2

Universal Studios Florida

Trykk for st&oslsh;rre "The Rock"!
 •  
  til nettside  

  Universal består av tre parker, Universal Studios Florida, Universal’s Islands of Adventure og Wet’n Wild Waterpark. Først ut er Universal Studios Florida.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ DIN REISE!  Det har vært mye ombygging i begge de to førstnevnte parkene. Og bare får å ha sagt det med én gang; Det lønner seg å kjøpe billetter til både Universal Studios Florida og Islands of Adventure i samme slengen. Smartingene har nemlig delt opp bl.a. Harry Potter verdenen med en del i den ene parken, og en annen del i den andre parken. Disse parkene ligger ved siden av hverandre og det går Harry Potter tog imellom.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Men i Universal Studios, som sto ferdig i 1990. Her møter du noen av de mest kjente filmset og film personligheter i verden. Her er karuseller, berg-og-dalbaner, roller cosaster av de mest spektakulære og teknologiske i hele verden.  Trykk for st&oslsh;rre


  Det er DU som gjest som blir satt i fokus her. Før du aner befinner du deg i scener fra E.T., Terminator 2, Transformers, Men in Black, The Simsons, Shrek osv. osv. I tillegg så er Harry Potter’s Diagon Alley i denne parken.

  Mat skal man også ha. Her kan du spise på legendariske Mel’s Drive-In fra kultfilmen American Graffiti. Eller på en britisk pub i selveste Diagon Alley.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Du kan også oppleve diverse show, fra The Blues Brothers, Beetlejuce til I love Lucy. Her er noe absolutt alle, i alle aldere. Selv syne jeg det er utrolig artig å oppleve at noen av de sist 30-40 års klassikere blir tatt vare på. God Fornøyelse!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Her i parken er det også mulighet til å oppholde seg en hel ferie. Det er hoteller med show og restauranter for hele familien.   

  Universal er helt fantastisk! Sjekk denne filmen!
   

   
  •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  USA byr på enorme opplevelser, USA er en enorm opplevelse. "Alt er større i Amerika", var et uttrykk jeg ofte hørte under oppveksten. Det er nok ganske riktig det. Til og med opplevelser er større i Amerika.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  Ingen land i verden har en slik ramme rundt siden idrettsarrangement som amerikanere. Nasjonalsang, cheerleaders, storband, fest, mat, drikke og samvær med familie og venner.

  Les mer

   
 •  

  Historiske steder / Museer

  Alle har et eller annet forhold til Amerikansk historie. Fra 1776 da USA fikk sin grunnlov er det ingen land i verden som har utviklet seg raskere. USA har alt, også fordi som liker historie og kultur.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  Pass, ESTA og APIS litt må man ha på stell når man skal til Amerika. Det kan være mange spørsmål som dukker opp. Har du f.eks. tenkt å studere i USA? Hvordan kommer jeg meg til og fra flyplassen? Hvordan leier jeg bil? Her kommer svar på dine spørsmål.

  Les mer