MINNESOTATrykk for st&oslsh;rre


Minnesota ligger i Midtvesten og har grense mot Wisconsin i øst, Iowa i sør, Sør-Dakota og Nord-Dakota i vest og mot Canada (Ontario, Manitoba) i nord. Den har tilnavnene Nordstjerne Stat, Land av 10 000 Innsjøer, Lom Land, og Gopher Stat. Minnesotas befolkning er overveiende av tysk (37,9%) og skandinavisk (32,1%) opprinnelse; norsk-amerikanerne er den nest største gruppen etter tysk-amerikanerne (med 16,8%) og Minnesota er også den delstaten med flest norsk-amerikanere. Minnesota er kjent for sin moderate til progressive politikk, høye samfunns- og valgdeltagelse. Det er av delstatene med sunnest befolkning og best lese- og skriveferdigheter.

Området som i dag utgjør Minnesota var opprinnelig befolket av Sioux- og Chippewa-indianere. I slaget ved Kathio i 1750 beseirer Chippewaindianerne Siouxindianerne og erobrer området som er rikt på villris. Det ble innlemmet i USA ved Louisiana-kjøpet i 1803. I 1820-årene begynte det å komme nybyggere fra New England og senere fra Europa, da særlig Skandinavia og Tyskland. Den svenske forfatteren Vilhelm Moberg har i romantrilogien «Utvandrerne» skildret en familie som utvandret fra Småland og bosatte seg ved innsjøen Ki-Chi-Saga som senere fått navnet Lake Chisago i fylket Chisago County. I mai 1858 ble den USAs 32. stat.

Til det sørøstlige hjørne av Minnesota kom det flere norske immigranter enn til hele USA for øvrig.

Richard Dean Anderson (MacGyver)
Kim Basinger
Bob Dylan
Scott Fitzgerald
Judy Garland
Hubert Humphrey
Jessica Lange
Thorstein Veblen
Prince
Eddie Cochran


VEIT AUTOMOTIVE MUSEUM HOT ROD ALLEY Richard Rawlings og Dennis Collins besøkte stedet i en episode av Gas Monkey.

Trykk for st&oslsh;rre


offisiell turist side for Minnesota..

 •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  USA byr på enorme opplevelser, USA er en enorm opplevelse. "Alt er større i Amerika", var et uttrykk jeg ofte hørte under oppveksten. Det er nok ganske riktig det. Til og med opplevelser er større i Amerika.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  Ingen land i verden har en slik ramme rundt siden idrettsarrangement som amerikanere. Nasjonalsang, cheerleaders, storband, fest, mat, drikke og samvær med familie og venner.

  Les mer

   
 •  

  Historiske steder / Museer

  Alle har et eller annet forhold til Amerikansk historie. Fra 1776 da USA fikk sin grunnlov er det ingen land i verden som har utviklet seg raskere. USA har alt, også fordi som liker historie og kultur.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  Pass, ESTA og APIS litt må man ha på stell når man skal til Amerika. Det kan være mange spørsmål som dukker opp. Har du f.eks. tenkt å studere i USA? Hvordan kommer jeg meg til og fra flyplassen? Hvordan leier jeg bil? Her kommer svar på dine spørsmål.

  Les mer