0

Virginia City og Carson City - Nevada

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Her i nord Nevada er det et eventyrland for alle som elsker western, sølv- og gull graver historie, cowboyer, lykkejegere, gullgravere, salooner og revolver-dueller og TV-serien Bonanza.


  Trykk på bilde for flere bilder

  Først for å avklare en ting, Ponderosa ranch eksisterte ikke i virkeligheten. Men i TV serien ligger det enorme Ponderosa området mellom Lake Tahoe og Nevadas hovedstad Carson City. Som blir ofte besøkt av the Cartwrights. Virginia City blir også ofte nevnt i serien, som ligger litt lengre nord, ca en halv time, med bil.

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På DIN TUR TIL USA!  Trykk for st&oslsh;rre


  Virginia City

  Jeg begynner i Virginia City. Denne byen byr på at av hva som er mulig for oss som ønsker en reise i tid tilbake til det gamle vesten.
  Morroa startet her i 1859 da den enorme sølv åren Comstock Lode ble oppdaget. Dette var det største rushet siden gullrushet i California i 1849. Det ble etablert en mengde gruver i fjellene rundt, og på midten av 1870 tallet var det over 25 000 innbyggere i byen. I dag er antallet ca 650 i følge lokale kilder. Samfunnet har egen barne- og ungdomsskole.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Det er selvfølgelig turister som er det store livsgrunnlaget i byen. Fra april til oktober er det fult kjør i byen. I tillegg til overnattingsmuligheter er det også en mulighet til å besøke byen på dagsturer, samtidig er det også utgangspunktet for en roadtrip langs den fantastiske route 395 gjennom Yosemite Valley og Yosemite Nasjonalpark.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg besøkte Virginia City i januar, helt utenom sesong. En fin anledning å møte lokalbefolkningen i rolige omgivelser og vi fikk absolutt følelsen av å ha byen for oss selv. Til tross for lavsesong var de aller fleste butikker, barer og restauranter åpne. Og når vi blir ønsket velkomne som kveldens eneste turister når en lokal bar har live musikk en kveld midt i uka, følte vi virkelig at vi traff byen i sin rett sinnstilstand.
  Til og med på hotellet Edith Palmer’s Country Inn var vi de eneste gjestene den natten, og fikk en fantastisk service og oppvartning, inkludert en super frokost.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Hovedgaten i byen er bevart så godt som mulig som en gammel western by, og det føles jammen som en tidsreise å rusle på det gamle fortauet av tre.
  Det er så stille på denne tilden av året, kan en lokal fortelle som hilser på oss på gate og ønsker oss velkommen. På sommeren ser man ikke byen for alle folkene, nå er det virkelig mulig å ta til seg inntrykk.
  Byen har også flere museer som bør besøkes. Har får man virkelig et skikkelig inntrykk av hvordan live var på denne tiden.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Les alt du trenger å vite om Virginia City på Wikipedia .   
   

  Carson City

  Carson City er Nevadas hovedstad, og ligger kun en liten halv times kjøring syd for Virginia City. Byen ble grunnlagt i 1858, og er også et resultat av den enorme sølv gruve driften i området. Byen har vært hovedstad i siden Nevada ble stat under borgerkrigen i 1864.

  Byen har ca 55 000 innbyggere og ligger ved Lake Tahoe like ved grensen til California. Byen er også utgangspunkt for route 395 gjennom Yosemite Valley, en av USA’s beste roadtrips.

  En grunn til å stoppe i Carson City er et av de fantastiske museet de har der. Nevada State Museum forteller Nevadas og amerikas historie gjennom alle tider. Her beveger du deg rundt i gamle spøkelsesbyer og gruve ganger. Her er utstillinger og gjenstander fra nyere og gammel tid. Utstillingene, gjenstandene og organiseringen er fantastisk bra. Museet er en stor opplevelse.  Les alt du trenger å vite om Carson City på Wikipedia.

   


   

 
3

Her må du bo i VIRGINIA CITY

Trykk for st&oslsh;rre Edith Palmers Inn
 
1

Nevada State Museum - Carson City

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   Nevada State Museum ligger midt i sentrum av byen på adressen 600 North Carson Street.  Trykk på bilde for flere bilder

  Her finner du spøkelsesby og gruvesjakter. I tillegg til masse historie og gjenstander som forteller om livet i dette området av USA siden tidenes morgen.
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På DIN TUR TIL USA!  Bildene taler for seg, god fornøyelse.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
   


   
 
0

Her må du bo i LAS VEGAS

Trykk for st&oslsh;rre