NEW YORK (under utvikling)


Trykk for st&oslsh;rre


New York er en stat i den nordøstlige delen av USA. New York er den 27.-mest omfattende, den tredje mest folkerike, og den syvende mest folkerike av de 50 statene i USA. New York grenser til New Jersey og Pennsylvania i sør og mot Connecticut, Massachusetts, og Vermont i øst. Staten har en maritim grense med Rhode Island øst for Long Island, samt en internasjonal grense med de kanadiske provinsene Quebec i nord og Ontario i vest og nord. Delstaten New York er ofte referert til som New York State for å skille det fra New York City, den største byen.

New York City, har en anslått befolkning på over 8,4 millioner i 2013 og er den mest folkerike byen i USA og kjernen til den fremste gateway for lovlig innvandring til USA. The New York Metropolitan Area, en av de mest folkerike urbane tettbebyggelser i verden. New York er også kjent for Ellis Island, den største historiske inngangsport for innvandring i historien til USA. New York utøver en betydelig innvirkning på handel, finans, media, kunst, mote, forskning, teknologi, utdanning og underholdning og er hjemmet til FN-hovedkvarteret,. Byen er et viktig senter for internasjonalt diplomati og har blitt beskrevet som den kulturelle og økonomiske hovedstaden i verden. New York City alene utgjør over 40 prosent av befolkningen i New York State, mens to tredjedeler av statens befolkning bor innenfor New York Metropolitan Area, og Long Island er hjem til nesten 40% av New York State befolkning.

New York ble bebodd av ulike indianer stammer på den tiden nederlandske bosatte seg i regionen i det 17. århundre. I 1609 ble regionen først hevdet av Henry Hudson som nederlandske land. Fort Nassau ble bygget nær stedet for dagens hovedstad Albany i 1614. Nederlenderne grunna også New Amsterdam og deler av Hudson River Valley og etablere kolonien New Netherland. Britene erobret kolonien fra nederlenderne i 1664. Grensene av den britiske kolonien, provinsen New York, var ganske lik de av dagens tilstand.

Om lag en tredjedel av alle slagene under uavhengighetskrigen fant sted i New York. Statens grunnlov ble vedtatt i 1777. New York ble den 11. staten til å undertegne USAs grunnlov den 26 juli 1788.


Trykk for st&oslsh;rre

 •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer