NORTH CAROLINATrykk for st&oslsh;rre
North Carolina er en stat i den sørøstlige delen av USA. Grenser mot South Carolina og Georgia i sør, Tennessee i vest, Virginia i nord, og Atlanterhavet i øst. North Carolina er den 28. mest omfattende og niende mest folkerike av de 50 USA. North Carolina er kjent som Tar Heel staten og The Old Nord State.

North Carolina er sammensatt av 100 kommuner. De to største storbyområder er blant de topp ti raskest voksende i landet: dens hovedstad, Raleigh, og dens største by, Charlotte. I de siste fem tiårene har North Carolina økonomien gjennomgått en overgang fra avhengighet av tobakk, tekstiler og møbler for å lage til en mer differensiert økonomi med engineering, energi, bioteknologi og finans.

North Carolina har et bredt spekter av høyder, fra havnivå på kysten til 6,684 fot (2037 m) på Mount Mitchell, det høyeste punktet i Nord-Amerika øst for Mississippi-elven. Klimaet i kyst slettene er sterkt påvirket av Atlanterhavet. Det meste av staten har subtropiske klima. Mer enn 300 miles (500 km) fra kysten, den vestlige, fjell del av staten har et subtropisk høyfjellsklima.

Så mange skip har gått tapt ved Cape Hatteras, en odde utenfor kysten, at området er kjent som "Graveyard of the Atlantic”. Mer enn 1000 skip har sunket i disse farvannene siden målingene startet i 1526. Den mest kjente av disse er Queen Annes Revenge, flaggskip til piraten Blackbeard, som gikk på grunn i 1718.

Rett innenfor kyststripen er landet relativt flat, med rikt jordsmonn ideelt for dyrking av tobakk, soyabønner, meloner, og bomull. Den kyststripen er North Carolina mest landlige del, med noen få store byer eller tettsteder. Landbruk er fortsatt en viktig næring.

Spanske kolonister var de første europeere til å lage en permanent bosetting i området i 1567.

Opp gjennom historien har tobakk og bomulls dyrking vært den viktigste leveveien.

Den største byen i Nord-Carolina er Charlotte, er landets nest største finanssenter etter New York City. Selskaper som BB&T Bank of America og Wachovia har alle hovedkontoret sitt i byen. Teknologi er også veldig viktig for økonomien til Nord-Carolina. Det er mange selskaper som lager videospill og programvare og i staten.

Les om vakre steder i North Carolina.

MC museum: Wheels Through Time - Dale Walksler •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer