0

Fargo - North Dakota (under utvikling)

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Fargo er den største byen i staten North Dakota. Byen er administrasjonssenter for Cass County, og befinner seg i regionen The Red River Valley. Byen har ca 115 000 innbyggere.


  Trykk på bilde for flere bilder   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ LUKSUS I HELE VERDEN!  Byen ligger helt på grensen til Minnesota. Rett øst for sentrum er den meget svingete elven Red River grensen til tvillingbyen Moorhead i Minnesota.

  Mange husker filmen Fargo fra 1996. Nå må jeg si at den filmen ble ikke filmet i byen Fargo. Men likevel en grunn til at jeg sjekket opp byen, og hvor lett det var å komme seg dit. Jeg oppdaget også det at Amerikas nest største senter for amerikanere med norsk bakgrunn Sons of Norway ligger her i Fargo.

  Jeg skulle snart oppdage at over 50% av befolkingen her har en eller annen tilknytting til Norge. Og ikke bare fra flere generasjoner tilbake, men også mange unge nordmenn har funnet veien hit de siste 15 årene.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Etter å ha reist til mange store byer i USA, fant jeg Fargo som utrolig rolig og sjarmerende. En hovedgate som heter Broadway, og med et par kvartaler på hver side som utgjør et livlig by sentrum med alt et bysentrum skal ha. Her er breie fortauer å gå på, mens bygatene har gjerne to filer i hver retning med skrå parkering til fortauet, som gjør byen utrolig enkel å kjøre bil i.

  Litt utenfor bysentrum, vestover, kun 5-10 min kjøring, gjerne gjennom boligområde, kommer man til de enorme områdene med shopping sentre. Slik som de bare har i Amerika. Landskapet her er helt flatt, så du ser ikke annet en enorm bygningsmasser av handlesentre, hoteller, restauranter, bensinstasjoner osv osv.

  Byen er økonomisk senter for en stor del av det østlige Nord-Dakota og det vestlige Minnesota. Fargo er sentrum for detaljhandel, fabrikasjon, helsetjenester og utdanning. Både North Dakota State University, (NDSU) og Aakers Business College finner du i Fargo. Traktor merket Case IH har fabrikk her i byen og enhver bonde i Norge vil få tårer i øynene over størrelsen på disse maskinene. Og mens vi er inne på landbruk. En gjennomsnitt gård her borte har kanskje 14-15 000 dyrket mark, og produserer du melk, er ikke 4000 kuer uvanlig. hovednæringen i North Dakota er jordbruk, og de største avlingene består av mais og soya bønner. Jeg traff faktisk en japaner som representerte et firma fra Tokyo, og han var her for å kjøpe soya bønner.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Fargo er akkurat så koselig og trivelig med gamle mursteins bygninger som man forbinder med mindre, gamle amerikanske byer. Byen er Porten til Vesten.

  Men så var det menneskene her da, og jeg som synes amerikanere generelt er hyggelig, er norsk-amerikanere av en annen verden. Jeg hadde en liten fantasi om at jeg skulle bli godt mottatt her, når jeg uten forvarsel dukker opp i byens norske forening Sons of Norway. Og mottakelsen overgikk all forventning og fantasi. Jeg har møtt og blitt kjent med så mange norsk-amerikanere fra alle generasjoner. Blitt invitert med på byen og hjem på besøk. Jeg har blitt kjørt rundt i Cadillac, hentet og vist rundt, og har selv fått kjørt rundt i en 78 modell Cadillac Eldorado. Fantastisk!  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre  Les alt du trenger å vite om Fargo på Wikipedia .   


   
 

 

 1

Hoteller i Fargo

Trykk for st&oslsh;rre Klassiske Hotel Donaldson
 •  
  til nettside  

  I sjarmerende Fargo sentrum er utvalget begrenset. Men i West Fargo, hvor de enorme industri områdene er det mye å velge i.
  Trykk på bilde for flere bilder

   

  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I AMERIKA!   
   

  Sentrum av Fargo har overraskende mange barer, kafeer og spisesteder. I tillegg er det tett i tett med antikk butikker, kunst og håndverk og interiør. Det er greit å ha bil i Fargo, selv om det er både taxi og Uber i byen. Det er lett å parkere og enkelt å ta seg runt. Det er også en ganske bra med bussruter også, og noen er gratis.

  Hotel Donaldson

  Midt i sentrum av Fargo. Dette er et hotell som er nyrenovert tidlig på 2000 tallet. Bygget er fra 1893 og er det hotellet i byen med absolutt mest sjel. Rommene er store og flott dekorert i forskjellige temaer og kunst.  Sentrum av Charlotte føles romslig og ikke veldig trafikkert. De aller fleste hotellene har parkerings anlegg, eller tilgang på parkerings hus i nærheten.

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I FARGO!  Radisson Hotel

  I sentrum finner du også et av byen få høye bygg som er Hotel Radisson. Et moderne hotell med en bra restaurant og egen comedy club med underholdning flere ganger i uka.  Great Nothern

  Et billig alternativ på hovedgaten Broadway. Mye penger å spare for den som liker å leve litt som våre forfedre, med do på gangen og uten AC. Lykke til backpacker.  Scandia Hotel Fargo

  Dette er også et billig alternativ, og bedre. Dette er i hvert fall et hotell med AC og treningsrom i gangavstand til Fargo sentrum.

   

   

 
 •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  USA byr på enorme opplevelser, USA er en enorm opplevelse. "Alt er større i Amerika", var et uttrykk jeg ofte hørte under oppveksten. Det er nok ganske riktig det. Til og med opplevelser er større i Amerika.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  Ingen land i verden har en slik ramme rundt siden idrettsarrangement som amerikanere. Nasjonalsang, cheerleaders, storband, fest, mat, drikke og samvær med familie og venner.

  Les mer

   
 •  

  Historiske steder / Museer

  Alle har et eller annet forhold til Amerikansk historie. Fra 1776 da USA fikk sin grunnlov er det ingen land i verden som har utviklet seg raskere. USA har alt, også fordi som liker historie og kultur.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  Pass, ESTA og APIS litt må man ha på stell når man skal til Amerika. Det kan være mange spørsmål som dukker opp. Har du f.eks. tenkt å studere i USA? Hvordan kommer jeg meg til og fra flyplassen? Hvordan leier jeg bil? Her kommer svar på dine spørsmål.

  Les mer