SOUTH CAROLINATrykk for st&oslsh;rre


South Carolina ligger på østkysten og grenser til North Carolina i nord, Georgia i sør-vest mot Georgia.

South Carolina har et veldig varierende klima, siden staten byr på alt fra lag kystlinje og høye fjell i innlandet. Men det meste av staten har typen fuktig sub-tropisk klima.

South Carolina var den 8. staten som forpliktet seg til den amerikanske grunnloven etter revolusjonen i 1776.

Og staten var den første som brøt ut av Unionen i 1861. Og det var har de første skuddene ble avfyrt i den amerikanske borgerkrigen, 1861-1865. Da nord statene med Abraham Lincoln i spissen, angrep Fort Sumter, like utenfor byen Charleston, ble ilden besvart av konfødererte soldater den 12. april 1861.

South Carolina er en fantastisk stat å feriere i. Charleston er en av Amerikas aller vakreste byer, og langs kysten og Myrtle Beach er det fest, strand, hoteller og over 100 golfbaner.

Hovedstaden Columbia ligger ganske midt inne i staten. South Carolina har ikke mange store byer. Men desto flere mindre og meget sjarmerende små byer.

Les om vakre South Carolina på Thrillist.

Les om vakre South Carolina på History.

Les om vakre South Carolina på Wikipedia.

 •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer