0

Deadwood - South Dakota (under utvikling)

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Den 2. august 1876 ble revolvermannen og sheriffen Wild Bill Hickok skutt i ryggen mens han spilte poker. På hånden hadde han ess’ og 8ere…


  Trykk på bilde for flere bilder   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ LUKSUS I HELE VERDEN!  Derav ”dead mans hand”. Deadwood navnet kommer av de døde trærne i en inntørket elv. Deadwood var den villeste byen i Den ville vesten. Bosetting startet her ulovlig tidlig på 1870 tallet. Landområdet inkludert Black Hills, som i dag er nasjonalpark, var egentlig gitt til indianerne. Men når oberstløytnant George Armstrong Custer og hans menn annonserer at det er funnet gull i fjellområdet, var ”helvete” løs.

  I løpet av få måneder var det 10 000 mennesker i området. Territoriet som var gitt til indianerne var i teorien utenfor USA og var ikke innlemmet i noen stat eller county. Det betydde at Deadwood var ute lov og noe som helt slags offentlig styre. Deadwood var rett og slett en lovløs by, og det var meget tiltrekkende på mange klin-gærne mennesker.
  Samme år som Wild Bill ble skutt, Seth Bullock ble sheriff og the Earps kom til Deadwood, ble det inngått en fredsavtale med de krigerske indianere. Selv om Sioux indianerne og Cheyenne indianerne vant slaget ved Little Big Horn som førte til Custers undergang, var ikke dette nok til å beholde sitt territorium. Custers arrogante undervurdering av indianerne førte til at Den Amerikanske Stat satte inn enda større styrker inn i Black Hills-krigen. Indianerne kapitulerte og Black Hills territoriet ble etterhvert innlemmet i staten South Dakota.  I årene 1876-77 var noen av den ville vestens mest kjente navn innom Deadwood. Jeg har allerede nevnt flere, som Wild Bill Hickok, Seth Bullock. Brødrene Wyatt og Morgan Earp tilbrakte en vinter der. Og sist, men ikke minst Calamity Jane, som oppførte seg, kledde seg, og drakk som en mann. Hun ligger gravlagt i byen, ved siden av sin beste venn Wild Bill Hickok. Hun kom seg aldri helt etter tapet av Wild Bill. Men valgte likevel å bli i byen noen år. I 1881 reiste hun til Montana, men returnerte til Deadwood våren 1903, men død i august samme år.

  Mer Deadwood

  Les mer på Wikipedia

  Wyatt Earp tilbrakte en vinter i Deadwood.

  RoadsideAmerica.com - god info om Deadwood og Wild Bill.  Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.  Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


     
   

  Deadwood 1876

  The Real Deadwood. 25 min. lang dokumentar.
     
   

  Deadwood

  45 min. dokumentar, veldig bra.
     
   

  The Real Sin City

  Crazy Deadwood.
     
   

  Visitig South Dakota

  Reisebrev fra Deadwood og Black Hills.


   


   
 
 
 


1

Hoteller i DEADWOOD

Trykk for st&oslsh;rre
 


2

Dette må du gjøre i Deadwood!

Trykk for st&oslsh;rre
til nettside  

På en ærverdig høyde over byen ligger Mount Moriah Cemetery. Her kan du besøke gravplassen til kjente pionerer og western personligheter som Wild Bill Hickok, Calamity Jane og Sett Bullock.


 
HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I AMERIKA!Trykk for st&oslsh;rre


  
  •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  USA byr på enorme opplevelser, USA er en enorm opplevelse. "Alt er større i Amerika", var et uttrykk jeg ofte hørte under oppveksten. Det er nok ganske riktig det. Til og med opplevelser er større i Amerika.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  Ingen land i verden har en slik ramme rundt siden idrettsarrangement som amerikanere. Nasjonalsang, cheerleaders, storband, fest, mat, drikke og samvær med familie og venner.

  Les mer

   
 •  

  Historiske steder / Museer

  Alle har et eller annet forhold til Amerikansk historie. Fra 1776 da USA fikk sin grunnlov er det ingen land i verden som har utviklet seg raskere. USA har alt, også fordi som liker historie og kultur.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  Pass, ESTA og APIS litt må man ha på stell når man skal til Amerika. Det kan være mange spørsmål som dukker opp. Har du f.eks. tenkt å studere i USA? Hvordan kommer jeg meg til og fra flyplassen? Hvordan leier jeg bil? Her kommer svar på dine spørsmål.

  Les mer