TEXAS


Trykk for st&oslsh;rre


Delstaten Texas ligger i de sentralsørlige delene av USA. Texas er den nest største staten i både areal, etter Alaska, og folketall, etter California, med et totalt folketall på 24,32 millioner mennesker fordelt på 696,200 km². Houston er den største byen og den fjerde største byen i USA. Andre store og viktige byer er San Antonio, El Paso, Dallas, Forth Worth og delstatshovedstaden Austin.Texas har en rekke ulike landskap og er en del av både Deep South og den ørkenaktige sørvestlige delen av USA. På en reise fra øst til vest får man se store barskoger og en rekke eikeskoger, store sletter og prærier og det store ørkenområdet rundt Big Bend.

Uttrykket «alt er større i Texas» refererer til den enorme størrelsen delstaten har. Texas er større enn Tyskland, England, Irland, Nederland og Belgia til sammen. Delstaten har lenge vært midtpunkt for USAs storfe industri. Dette har som tiden har gått, utviklet seg til det cowboyinntrykket mange har av delstaten. Både historisk og kulturelt har Texas alltid blitt regnet som hovedlandet i Sørstatene og det sørlige USA.Det kjente uttrykket «six flags over Texas», kommer ifra alle flaggene Texas har brukt opp igjennom tiden.Spania var det første landet som hevdet suverenitet over delstaten. Senere har både Frankrike Mexico og USA gjort det samme. I 1836 frigjorde Texas seg fra Mexico, og Texas ble en selvstendig nasjon. Republikken Texas varte i 9 år, til Texas ble annektert i Amerikas Forente Stater og ble USAs 28. delstat 19. Desember 1845. Texas var også en del av Amerikas konfødererte stater under den amerikanske borgerkrigen.

 

 

Ved funnet av olje på begynnelsen av 1900-tallet fikk delstaten en kolossal økonomisk oppgang. Etter dette har Texas vært blant USAs rikeste stater. I løpet av det første tiåret av det tjueførste århundret gikk Texas forbi New York og ble den nest største økonomien i USA. Spesielt har veksten innen høyteknologi, høyere utdannelse og biomedisinsk forskning vært sterk de siste tiårene.Wild Open Country En side med Texas lifestyle, musikk, nyheter, steder, mat og mye, mye er fra staten.

West Texas Investors Club, Midland TX

Vet du hvordan The Heart of Texas State Hand Sign-hilsen ser ut?

Les mye mer om The Great State of Texas på: norsk Wikipedia og enda mer på: Wikipedia .

Texas Hill Country

Trykk for st&oslsh;rre •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer