Trykk for st&oslsh;rre
 
0

Austin - Texas

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Austin er hovedstad i den amerikanske delstaten Texas, og har ca 850 000 innbyggere innen bygrensene, og er en del av et større urbant område med over en million innbyggere.

  Trykk på bilde for flere bilder  Byen ble grunnlagt i 1835 under navnet Waterloo, navnet ble imidlertid forandret i 1838 til Austin, etter Stephen F. Austin. 

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ LUKSUS I HELE VERDEN!
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Byen ligger i fylket Travis County ved Coloradoelven, som slynger seg gjennom sentrum og er oppdemmet i tre innsjøer som deler byen i to.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Med delstatsuniversitetet beliggende like nord for bysentrum, er Austin preget av studentbefolkningen og er kjent både for sitt livlige natteliv, sine blomstrende konsertscener, som inkubator for innovative IT-selskaper og et utviklingssenter for sivil og militær teknologi. Tradisjonelt har imidlertid bomull og kveg vært de viktigste handelsvarene.

  Trykk for st&oslsh;rre


  I følge anerkjente økonomiske institusjoner er Austin en av byene som har hatt alle mest vekst siden finanskrisen i 2007. Byen har veldig lav arbeidsledighet og lav kriminalitet. Universitetet er meget anerkjent og gjør at store IT og finansselskaper etablerer er i Austin området for å rekruttere nyansatte.

  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre


  Live music capital of the world
  Byen er hvert år sete for den amerikanske musikkbransjens store konferanse og festival, South By Southwest (SXSW), som trekker tusenvis av band, platebransjefolk, konsertarrangører og fans til byen. Festivalen går av stablen i mars.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Blant de mer kuriøse innslagene er verdens største urbane flaggermuspopulasjon, som hver sommer slår seg ned under broen Congress Avenue. I motsetning til mange andre amerikanske storbyer er Austin vel tilrettelagt for sykkeltrafikk, og syklisten Lance Armstrong er blant de mest berømte innbyggerne.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre

  Les alt du trenger å vite om Austin på Wikipedia .

  Kan du tenke deg å bli bedre kjent med Austin og kanskje flytte dit, er denne siden nyttig: Move to Austin .

  Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.  Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no

   


   
 

2

Her må du bo i AUSTIN!

Trykk for st&oslsh;rre The Driskill, et historisk landemerke.
 •  
  til nettside  

  Bo i historiske omgivelser midt i Austin sentrum, opplever du The Driskill Hotel husker du det for livet.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I AUSTIN TEXAS!  Trykk for st&oslsh;rre


  Her kommer noen hoteller du bør sjekke prisene på og vurdere for ditt Austin opphold:

  InterContinental Stephen F Austin. Et av byen beste hoteller med flotte anmeldelser.

  Omni Austin Hotel Downtown. 4 stjerners for rundt 1000-lappen er fantastisk!

  Sheraton Austin 3 Stjerner for under tusen kroner.

  Hyatt Place.Fantastisk hotell, bør sjekkes.

  Courtyard Hotel.Bra alternativ.

  Staybridge Suites.Topp familiehotell litt nord for sentrum.

  W Austin.Downtowns kuleste og mest trendy hotell.  Trykk for st&oslsh;rre Hyatt Hotel


  Austin sentrum har et meget bredt utvalg av hoteller og suites i alle prisklasser. Alle de store kjedene og deres utvalg fra luksus til budget hoteller er representert.

  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre


  Kvaliteten er jevnt god og de aller fleste hotellene tilbyr store rom, basseng og parkering. Husk alt er stort i Texas.

  Trykk for st&oslsh;rre
  W hotel  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


   
   


   

   

 
1

Texas Capitol

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Austin er som kjent hovedstaden i The Great State of Texas. Og da har de selvfølgelig et skikkelig bygg hvor man kan treffe alle politikerne. Texas Capitol bygget er absolutt et must.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I DALLAS!  Texas State Capitol sto ferdig i 1888 og gutta i Austin bygde den med vilje 15 feet dvs. 4,6 meter høyere enn The Capitol in Washington D.C.
  I Perioden 1836-1845 var Texas en egen republikk.
  Jeg var er ganske tidlig på morgenen. Ingen kø, ikke noe stress. Etter en normal sikkerhets kontroll var det bare å labbe rundt og kose seg i disse historiske omgivelsene.  Trykk for st&oslsh;rre

  Trykk for st&oslsh;rre


  Her finner du de store salene hvor alle representanter og senatorer møtes. En mengde historie om staten Texas, og masse malerier og bilder av slag, personer og hendelser opp gjennom tiden.

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I AUSTIN!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


  Men det som var det store samtale emne gjennom hele 60 tallet og faktisk er fortsatt den dag i dag er, hvem skjøt Kennedy? Hvem to bak drapet? Og hvor kom alle kulene fra? Teoriene er mange, og konspirasjonene like så.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  ønsker du å være med på en guidet tur er det mulig og koster nesten ingen ting. Men jeg valgte selv å rusle rundt på egenhånd.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre


  Alle jeg møte i ganger og på kontorer var veldig hyggelige å imøtekommende. De svarte villig på spørsmål og delte gjerne på sin kunnskap.

  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre


  Blir du sulten så er restauranten åpen for almenheten. Veldig bra lunch til en veldig billig penge.

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre  Trykk for st&oslsh;rre
     
   

  Hele historien

  En fantastisk dokumentar om Austin og The Capitol.


   

   
 


 •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  USA byr på enorme opplevelser, USA er en enorm opplevelse. "Alt er større i Amerika", var et uttrykk jeg ofte hørte under oppveksten. Det er nok ganske riktig det. Til og med opplevelser er større i Amerika.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  Ingen land i verden har en slik ramme rundt siden idrettsarrangement som amerikanere. Nasjonalsang, cheerleaders, storband, fest, mat, drikke og samvær med familie og venner.

  Les mer

   
 •  

  Historiske steder / Museer

  Alle har et eller annet forhold til Amerikansk historie. Fra 1776 da USA fikk sin grunnlov er det ingen land i verden som har utviklet seg raskere. USA har alt, også fordi som liker historie og kultur.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  Pass, ESTA og APIS litt må man ha på stell når man skal til Amerika. Det kan være mange spørsmål som dukker opp. Har du f.eks. tenkt å studere i USA? Hvordan kommer jeg meg til og fra flyplassen? Hvordan leier jeg bil? Her kommer svar på dine spørsmål.

  Les mer