0

Dallas - Texas

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Dallas er staten Texas tredje største by med godt over 1,2 millioner innbyggere.
  Trykk på bilde for flere bilder  Området som nå er Dallas ble bosatt av europeere i 1841 og fikk bystatus i 1856.

  Med sin gunstige beliggenhet ble byen et senter for jernbanetrafikk og transport. Andre økonomiske plattformer for Dallas er Oljeindustri, bankvirksomhet og IT.

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ LUKSUS I HELE VERDEN!  Mange forbinder Dallas med TV serien "Dallas" som gikk på TV på 80 og 90 tallet. Jeg har sett minimalt av den serien. Det er ikke derfor jeg reiser til Dallas.

  Men derimot har Dallas masse annet spennende å by på. Dallas er en ganske liberal og mangfoldig til Texas by å være. Byen har flere restauranter per innbygger enn New York City, mangfoldet er selvfølgelig enormt. Og midt i byen finnes et ferskvaremarked som kjøkkensjefer og privatpersoner over hele byen har dratt nytte av siden slutten av 1800 tallet.

  Trykk for st&oslsh;rre
   
   
  Dallas har en god blanding av ny og gammel arkitektur og kan faktisk fra tid til annen minne litt om New York men sine nye-designede skyskrapere innimellom de eldre massive mur og granitt bygningene. I tillegg er byen svært opptatt av å tilby rikelig med grønne arealer i bykjernen.

  Trykk for st&oslsh;rre  Dallas er også en innovativ by. Det amerikanske fotball laget Dallas Cowboys var de første i verden som brukte cheerleaders på sine hjemmekamper. Den aller første 7-Eleven ble åpnet her. Den aller første heisen med musikk, altså heismusikk, var det hotellet The Statler Hilton som introduserte i 1956. Og det ikke ukjente kriminelle paret Bonnie and Clyde startet sine raid her.

  Så kommer man ikke utenom det som skjedde fredag 22. November 1963 på 466 Elm Street, Dealey Plaza her i Dallas, da den 35th president of the United States, John Fitzgerald Kennedy ble skutt og drept.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Dallas er en by som tilfredstiler alle forestillinger og forventinger som en ekte amerikansk by. Har du vokst opp under ett eller annet tiår etter 2. verdenskrig, finner du tidskapsler her som gjør Dallas til en opplevelse for både for de som søker et moderne Texas, samt har interesse for historien til byen og staten.

  Her på denne siden kommer tips om hva du ikke må gå glipp av i Dallas, Texas!

  Trykk for st&oslsh;rre  Les alt du trenger å vite om Dallas på Wikipedia.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Trykk for st&oslsh;rre


   


   

 

1

John F. Kennedy

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  President John Fitzgerald Kennedy ble skutt på Elm Street, ved Dealey Plaza i Dallas, Texas den 22. november 1963.
  Trykk på bilde for flere bilder
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I DALLAS!  JFK var USA’s 35 president og tjenestegjorde fra 1961 til 1963. JFK representerte Det Demokratiske parti. Alle amerikanere som er gamle nok til å huske denne dagen i 1963 har sterke minner om denne dagen. De aller fleste husker godt hvor de var og hva som hendte den dagen, også i Norge er mange som har steke minner fra denne dagen. John F. Kennedy ble 46 år gammel.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Jeg som er født noen år senere, føler jeg vokste opp med historier om John F. Kennedy. Om det ikke var om selve attentatet og omstendighetene rundt det, så var det andre historier man hørte om. Som Cuba krisen og hans forholdet til Marilyn Monroe, hans tale i Berlin og kappløpet til månen. At JFK var en helt spesiell president, i en helt spesiell tid er det ikke tvil om. Jeg føler vi ikke har hørte det siste om denne mannens liv på 50 og 60 tallet.

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I DALLAS!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Men det som var det store samtale emne gjennom hele 60 tallet og faktisk er fortsatt den dag i dag er, hvem skjøt Kennedy? Hvem to bak drapet? Og hvor kom alle kulene fra? Teoriene er mange, og konspirasjonene like så.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Før jeg besøkte Dealey Plaza hadde jeg oppdatert meg på dokumentarer om Kennedy og hva som skjedde den dagen 22. November 1963. Det må jeg si var meget spesielt å stå ved det hvite krysset i veibanen i Elm Street som markerer hvor President Kennedy ble skutt. Om mulig var det enda mer spesielt å stå ved krysset i veibanen og se opp mot stakittgjerdet hvor den påståtte andre skytteren sto. Det blir ganske absurd å stå her å tenke tilbake på det som skjedde i 1963.

  Trykk for st&oslsh;rre


  John F. Kennedy ble umiddelbart fraktet til Parkland Memorial Hospital hvor han 20 minutter senere ble erklært død.     
   

  Attentatet.

  Filmen som er kjent som The Zapruder film.


   

   
 2

Hoteller i Dallas

Trykk for st&oslsh;rre .
 •  
  til nettside  

  Dallas har selvfølgelig masse hoteller sentralt downtown.  Trykk på bilde for flere bilder
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER I DALLAS!  Downtown Dallas har veldig mye å by på, så det er helt topp å bo der. Trafikken er ikke vanskelig, og det er rikelig med parkering.  Trykk for st&oslsh;rre
   
  SLIK SPARER DU 1000-VIS AV KRONER I DALLAS!  Trykk for st&oslsh;rre


  Også nabolagene rundt downtown har også spennende hoteller og særlig Deep Ellum, Uptown og Design District er områder som må besøkes og er gode alternativer å bo i.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Dallas har et greit system med offentlig transport. Men det er også en grei by å kjøre bil i. Så skal man bevege seg en del rundt er det å anbefale en bil.  Trykk for st&oslsh;rre


   

   
 

3

KOMMER

Trykk for st&oslsh;rre "The Rock"!