VIRGINIA


Trykk for st&oslsh;rre


Staten Virginia er en spennende stat med mye historie og frodig natur og lange strender mot Atlanterhavet. Virginia har fått kallenavnet Old Dominion på grunn av sitt tidligere herredømme over den engelske kronen. Men mest kjent er vel klengenavnet Mother of Presidents fordi flere amerikanske presidenter har blitt født i staten. George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, James Monroe, William Henry Harrison, John Tyler, Zachary Taylor og Woodrow Wilson er tidligere presidenter som aller er født i Virginia.

Området har vært hjem til flere grupper urbefolkning, men i 1607 etablerte britene kolonien Virginia som den første permanente koloni In the New World.

Virginia var en av de 13 koloniene i den amerikanske revolusjonen, og sluttet seg til Konføderasjonen i den amerikanske borgerkrigen. Byen Richmond, som er hovedstaden i staten, ble gjort til konføderasjonens hovedstad. Av alle slag under den amerikanske borgerkrigen, tok både det første, og det siste slag av betydning sted i Virginia. Det første var battle of Bull Run og det siste var battle of Appomattox Courthouse. De nordvestlige fylkene av Virginia trakk seg ut, og dannet staten West Virginia. Er du interessert i Den amerikanske borgerkrigen kan du lese mer om Virginias rolle på Wikipedia.


Hovednæringen til Virginia er jordbruk, turisme samt at staten har flere militære anlegg. Staten er et perfekt reisemål for de som ønsker rolige dager ved stranden, samt muligheten til å oppleve og oppsøke vill og frodig natur i False Cape State Park, Blue Ridge Mountains og Shenadoah Valley.

Les mer om Virginia på Wikipedia.
og på statens offisielle side.
og på 50states.com
 •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer