2

Bodie - Spøkelsesbyen

Trykk for st&oslsh;rre
til nettside  

I Bodie Hills, øst for Sierra Nevada, Mono County, California.
Dette er et helt fantastisk sted som du bare Må besøke når du er på roadtrip i Yosemite Valley. Dett er Amerikas best bevarte spøkelsesby.


 
HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I AMERIKA!Trykk for st&oslsh;rre


Bodie begynte som en landsby i 1859 etter at det ble oppdaget små gull forekomster. Men dels på grunn av de enorme sølv funnet Comstock Lode i fjellsiden på Mount Davidson ved Virginia City, Nevada.

Trykk for st&oslsh;rre


og de nærliggende sølv funnet i Aurora, Mineral County, Nevada, forble interessen for Bodie laber. Bodie forble en landsby og overlevde på de små forekomstene som ble funnet. Helt frem til 1876, da Standard Company oppdaget et kjempe funn. Dette forvandlet byen total, og i 1879 hadde byen over 7000 innbyggere og 2000 bygninger.

Trykk for st&oslsh;rre


Bodie var en booming by denne tiden og en by med yrende liv i beste wild west stil. Byen hadde alle fasiliteter til en storby. Telegraflinje, jernbane, banker, sheriff, fengsel, brannvesen, aviser, orkester, fagforeninger osv. Og som seg hør og bør, en rekke salooner. På det meste skal det ha vært 65 barer og salooner langs hovedgaten. Og selvfølgelig, Bodie var ikke noe unntak. Slagsmål, skyting, prostitusjon og ran var dagligdags.

Trykk for st&oslsh;rre


Det første tegn på nedgang kom i 1880. Andre booming gruvebyer begynte å trekke til seg ”get-rich-quick” jegere. Som Tombstone, Arizona. Bodie ble en mer familievennlig by. Til tross for befolknings nedgang, fortsatte gruvene å gi overskudd. Men både overskudd fra gruvene og folketallet fortsatte å falle.

Trykk for st&oslsh;rre


I 1910 var befolkningen nede på 698 mennesker. Det meste familier som satte pris på en rolig tilværelse i den tidligere wild west byen. Ny teknologi ga byen forlenget levetid. i 1917 forsvant jernbanen. Byen hadde fastboende gjennom meste av 20 og 30 tallet, men i 1942 var det helt slutt. Da stengte den siste gruven, og det som var igjen av byen ble totalt forlatt. Men familien som eide mye av det gjenværende bygningsmassen i byen, brukte ressurser på å bevare byen som spøkelses by og er erklært som nasjonalt historisk landemerke.

Trykk for st&oslsh;rre


Besøkende kan i dag gå de øde gatene i en by som en gang hadde et travelt og yrende liv. La fantasien fortelle deg hvordan det var her i de nevnte glansårene. Check out de gjenværende bygningene, som forble som de ble forlatt. Jeg elsker tidskapsler, dette definitivt en, absolutt verdt et besøk.

Trykk for st&oslsh;rre


Beregn 1 times kjøring hver vei fra hovedveien US395. Ca 10 minutters kjøring sør for Bridgeport går veien SR 270 av til venstre mot Bodie. Er veien vinterstengt, så er det skiltet. Lurer du på når veien er åpen, sjekk HER .

Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre
Trykk for st&oslsh;rre   
 

Bodie

Det er mange filmer fra Bodie på youtube, her en smakebit.


 Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.

Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no 
  •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i USA, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  Museer og historisk steder

  Jeg elsker Amerikansk historie. Den er både spennende og fascinerende. Jeg besøker mange historisk steder og museer som forteller USA’s historie og utvikling siden USA ble selvstendig i 1776.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer