0

Nasjonalparker - ToDo

Trykk for st&oslsh;rre
 
 
 
2

Death Valley - California

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Jeg har vært av den oppfatning at det må være noe av det kjedeligste som finnes å kjøre på slike endeløse sletter. Men er det det? Det skal du snart få svar på!

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I AMERIKA!

  Death Valley nasjonalpark ligger i det tørre Great Basin, øst for fjellkjeden Sierra Nevada i USA. Parken utgjør et område på 13 518 km². Parken har to store daler; Death Valley og Panamint Valley og omfatter flere store fjellkjeder. Death Valley er den aller varmeste og tørreste av alle nasjonalparkene i USA. Det nest laveste punkt på den vestlige halvkule ligger i Badwater Basin, som ligger 282 fot (86 meter) under havnivå.  Trykk for st&oslsh;rre


   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I HELE VERDEN!  Parken er hjemmet til mange forskjellige arter av både planter og dyr som har tilpasset seg dette barske ørken-miljøet. Omtrent 95% av parken er utpekt som villmark. Parkens verneområder dekker 12 360 km². Death Valley Nasjonalpark blir besøkt av mer enn 770 000 turister hvert eneste år. De fleste av disse som kommer for å oppleve parkens mangfoldige geologiske egenskaper, dyrelivet i ørkenen, alle de historiske stedene, naturen, og den klare nattehimmelen i området. De eldste bergartene er utstrakt omdannete og er minst 1.7 milliarder år gamle.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Gruvedrift var den primære aktiviteten i dette området før parken ble lagt under myndighetenes beskyttelse som verneområde. Den første dokumenterte ikke-indianerne som besøkte Death Valley gjorde det, iløpet av vinteren 1849, som tenkte de ville spare tid ved å ta en snarvei til de store gullfeltene i California. De ble sittende fast i flere uker og i den prosessen ga de dalen sitt nåværende navn, selv om bare en av denne gruppen døde der iløpet av den perioden som de satt fast der. Flere kortvarige byer sprang opp i området iløpet av slutten av det 19. og tidlig på det 20. århundre da de ville utnytte feltene av gull som fantes der. Den eneste langsiktige lønnsomme malmen i dette området viste seg derimot, å være var boraks, et mineral som ble brukt til å produsere såpe.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Det er to store dalfører som dominerer nasjonalparken, disse har fått navnene Death Valley og Panamint Valley. Death Valley er den mest kjente av disse. Begge disse dalene ble dannet i løpet av de siste par millioner år, og begge blir avgrenset av de store fjellkjedene som strekker seg fra nord til den sørlige delen av parken.


  Death Valley er det varmeste og tørreste stedene i hele Nord-Amerika på grunn av sin mangel på overflatevann. Den 10. juli 1913 ble en rekord på 134 ° F (56,7 ° C) målt på Weather Bureau's observasjon-stasjon på Grønland Ranch. Juli er den varmeste måneden i parken, med en gjennomsnittlig varme på rundt 115 ° F (46 ° C).


  Daværende resident Herbert Hoover erklært ete Death Valley.området til et nasjonalt monument den 11. februar 1933, og han satte til side nesten to millioner hektar (8000 km²) i det sørøstlige California og små deler av sørvest Nevada til opprettelsen av Death Valley nasjonalpark.


  Opprettelse av dette nasjonale monumentet førte til en midlertidig stenging av diverse landområder som egentlig var ment å bli brukt til prospektering og gruvedrift. Imidlertid ble Death Valley raskt gjenåpnet til gruvedrift igjen av den amerikanske kongressen i juni samme år. Alle dagbruddene i det arrete landskapet og de internasjonale gruveselskapene som kjøpte opp gruver i svært synlige deler av det nasjonal monumentet førte snart til offentlige ramaskrik som førte til en større beskyttelse av nasjonalparken i USA.

  Trykk for st&oslsh;rre

  Les mer om Death Valley påWikipedia og på deathValley.com     
   

  Death Valley

  Hottest place in the world.


     
   

  Death Valley

  Trailer.


   

   
 1

Everglades Nasjonal Park - Florida

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside   For meg var målet med å besøke det enorme sump området sør i Florida, å komme i nærkontakt med alligatorer. Og gjett om jeg gjorde!

  Trykk på bilde for flere bilder
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I AMERIKA!  Trykk for st&oslsh;rre
  Den har jo snille øyne da, og den smiler, gjør den ikke??


  Vi valgte å Royal Palm Visitor Center. Der har de gratis guidet turer flere ganger om dag. Vi var heldige og kom akkurat til en tur skulle starte. En gruppe med oss to og fire japanere var helt perfekt.

  Trykk for st&oslsh;rre


  å ha med en guide er å anbefale. Det var vanskelig å finne alligatorene for de som ikke var lokal kjente. Vi traff mange folk som var ute på egenhånd, og som ikke hadde sett alligatorer.

  Trykk for st&oslsh;rre


  I tillegg til å få nærkontakt med disse fantastiske skapningene, kunne guiden bidra med å finne mange andre dyr som lever i sumpen, som fisker, fugler, gresshopper og mange andre merkelige dyr. Guidens uunnværlighet viste seg særlig når jeg ønsket nærbilde av en alligator som koste seg i skyggen, at når den åpner munne på vidt gap, da jeg er nær nok.
   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I HELE VERDEN!  Det er mange besøks sentrer i Everglades, med varierende tilbud. Alt fra båtturer, kajakk turer og overnatting.

  Trykk for st&oslsh;rre
     
   

  Everglades

  en liten dokumentar.


   

   
  •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer