0

Opplevelser - ToDo

Trykk for st&oslsh;rre
 
   


3

Hoover Dam - Nevada-ToDo

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Hoover Dam er en demning som ligger på grensen mellom delstatene Arizona og Nevada sørvest i landet. Ca 48 km og 40 min kjøretur sørøst fra Las Vegas.

  Trykk på bilde for flere bilder

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I AMERIKA!

  Demningen er også kjent som Boulderdammen. Konstruksjonen er en 220 m høy buedam i betong. Demningen har sitt navn etter Herbert Hoover som spilte en viktig rolle i byggingen av Hooverdammen – først som nærings- og handelsminister og senere som USAs president. Byggingen begynte i 1931 og den sto ferdig i 1936, to år tidligere enn planlagt. Reservoaret som ble skapt av oppdemningen heter Lake Mead, og er oppkalt etter Elwood Mead som hadde oppsynet med konstruksjonen av demningen.

  Trykk for st&oslsh;rre


  Et besøk ved Hoover Dam er gratis. Men du må betale for parkering. Vil du komme inn i demningen og få en guidet tur, koster det selvfølgelig litte grann. Det er ikke lov å stanse med bil på broen. Jeg anbefaler å parkere i parkeringshuset på Nevada siden og gå over. På andre siden er du inne i staten Arizona. Det er restaurant og suvenirer butikk også på Nevada siden.  Trykk for st&oslsh;rre


  Les mer om Hoover Dam påWikipedia.  Trykk for st&oslsh;rre


   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I HELE VERDEN!

  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
  Trykk for st&oslsh;rre
     
   
   

   
 
 
 
2

Pioneer Saloon - Goodsprings - Nevada-ToDo

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Denne Saloonen er et historisk landemerke. Bygget i 1913 i det som en gang var en gruveby. Nå er Goodsprings mer en spøkelsesby. Men Pioneer Saloon lever!

  Trykk på bilde for flere bilder

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I AMERIKA!  Trykk for st&oslsh;rre


  I underkant av 40 minutters kjøretur sydvest for Las Vegas, finner du Goodsprings Nevada. Et sted som absolutt må besøkes hvis du er i nærheten. Jeg har ikke ord for hvor kult dette er!  Trykk for st&oslsh;rre


  I dag bor det ca 200 mennesker i Goodstrings, så byen er ikke helt utdødd. Men det er en del gamle og falleferdige bygninger der som minner om storhetstiden som gruveby i periode 1880 til 1920.  Trykk for st&oslsh;rre


  Byens største boom var i perioden 1913- 1918. Første verdenskrig brøt ut og verden trengte metaller. Her var store forekomster av bly og sink som hadde eventyrlige priser på den tiden, og det var så klart som fluepapir på lykkejegere og gravere og alt det bringer med seg. På ca 5 år hadde byen utviklet seg til den største i Nevada med hoteller og shoppingmuligheter som tiltrakk selv folk fra LA. Men når etter krigen falt prisene på disse metallene og byen døde hen i løpet av et par år.

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I HELE VERDEN!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Byen fikk igjen oppmerksomhet da Clark Gabel kom til byen i 1942. Hans kone Carole Lombard, som var savnet etter at et fly hadde styrtet i fjellet Potosi Mountain like ved. Clark Gable ventet i baren på Pioneer Saloon i 3 dagen, på nyheter om sin savnede kone. Carole Lombard omkom i ulykken i en alder av 33. Clark Gable befant seg i byen noen dager for bistå hentingen av hennes kropp.  Trykk for st&oslsh;rre


  Pioneer Saloon og General Store som ligger ved siden av er de eneste byggene som er i drift i dag som minner om storhetstiden. Men mange mennesker fra storbyene omkring tar turen til Goodsprings for å besøke nettopp Pioneer Saloon. Dette er virkelig en opplevelse og en reise i tid. Også mange på roadtrip lang Route 66 eller andre ruter, både i bil og på motorsykkel stopper opp her for å oppleve dette unike stedet.  Trykk for st&oslsh;rre


  Men det ikke bare tilreisende som blir observert i baren. Det hersker nemlig ingen tvil om at det er flere gjenferd som stadig dukker på Pioneer Saloon. En gambler som ble skutt her i 1915 blir ofte observert. Kulehullene som gikk gjennom kroppen hans kan du fortsatt se i veggen. Detter er et fascinerende sted, og en tur over 100 år tilbake i tid.     
   

  Pioneer Saloon

  og Goodsprings historie.


   

   
 1

Hearst Castle - ToDo - California

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Dette stedet er litt av en opplevelse. Kan du tenke deg hvordan det var å være gjest her på 1920 tallet? Har du noen anelse om hvem du da hadde minglet med?

  Trykk på bilde for flere bilder

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I AMERIKA!  Trykk for st&oslsh;rre


  Den eksentriske mangemillionæren William Randolph Hearst bygget dette stedet sammen med arkitekten Julia Morgan. Byggingen startet i 1919 og her ble det virkelig ikke spart på noe.  Trykk for st&oslsh;rre


  Dette var The place to be på 20 og 30 tallet for kjendiser fra film, media, politikk og business. William R. Hearst som eide nærmere 30 aviser, en mengde ukeblader og magasiner på den tiden hadde gjestelister som besto av Charlie Chaplin, Cary Grant, Charles Lindbergh, Greta Garbo, Clark Gable, James Stewart, Bob Hope, Franklin Roosevelt og Winston Churchill. Hvor nære du satt midten av langbordet og verten William R. Hearst ved middagene fortalte noe om hvor høyt ranket du var.  Trykk for st&oslsh;rre


  Ganske midt i mellom San Fransisco og L.A., langs Highway 1, ved det lille tettstedet San Simeon finner du Hearst Castle. Og er absolutt verdt et stopp når du er den veien.

   
  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I HELE VERDEN!

  Trykk for st&oslsh;rre


  Les mer om Hearst Castle påWikipedia.  Trykk for st&oslsh;rre
     
   

  Hearst Castle

  en flott og spennende dokumentar.


   

   
 

   
 
  •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer