0

Sport i Amerika - ToDo

Trykk for st&oslsh;rre
 •  
  til nettside  

  Ingen land i verden har en slik ramme rundt siden idrettsarrangement som amerikanere. Nasjonalsang, cheerleaders, storband, fest, mat, drikke og samvær med familie og venner.
  Trykk på bilde for flere bilder

  HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER På LUKSUS I AMERIKA!  Trykk for st&oslsh;rre


  To typiske amerikanske idretter som de fleste nordmenn ikke kjenner så godt er baseball og amerikansk fotball. Sistnevnte har hatt en enorm økning i popularitet i Norge de siste årene, og mange også mindre byer og tettsteder rundt omkring i landet har etablert lag.  For meg er amerikansk fotball noe av det kuleste som er. De fleste har fått med seg NFL (national football league) som starter i september og avsluttes med superbowl i begynnelsen av februar, med et storslått arrangement.  Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.  Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no

   


   
 
 
 
1

College Football in America

15. aug 2016

Men har du vært litt rundt i USA oppdager du at skole idretten har en enorm oppslutning og er enormt stort. Og overgår i mange tilfeller de profesjonelle ligaene.

Trykk for st&oslsh;rre
Skole idretten i amerika er stor. Mange har følger sine lag lenge etter at de gikk ut av skolen, og etterhvert får de kanskje barn som går på samme skole. Idretten i USA er med å bygge opp amerikanernes vinner mentalitet. Det å konkurrere er sundt og lærerikt.

USA er så stort, og mange store byer har ikke engang profesjonelle lag. Kanskje de har et lang som favner en hel stat, og kanskje to stater. Derfor føler mange sterk tilknytning til den lokale skole idretten som er byen lag. I USA er idretten bygd opp rundt skolene, og det gjelder ikke bare amerikansk fotball, men all idrett, også individuell idrett. Idrett og kunnskap går hånd i hånd i det amerikanske skolesystemet.
Trykk for st&oslsh;rre

Flere av de store college lagene har noen av de største arenaene i verden med plass til over 100 000 tilskuere.

Som nevnt så har amerikansk fotball hatt en veldig utvikling i Norge takket være noen enormt ivrige ildsjeler som Jarle Magnus Henriksen, mannen bak denne siden om amerikansk fotball i Norge. På samme side finner du også god informasjon om de amerikanske ligaene og du kan ta til deg masse info på norsk.

Jeg har vært på kamp i Austin Texas og sett statens stolthet University of Texas’ Texas Longhorns. Se bilder fra opplevelsen.Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no2

Amerikansk Fotball i Norge

16. aug 2016

Amerikansk fotball - en idrett for alle.


Interessen for amerikansk fotball i Norge stiger kraftig.

Trykk for st&oslsh;rre


Dette er en lagidrett som ønsker alle type fysiske forutsetninger velkommen. Om du er liten og spinkel, eller litt mer lubben og stor, er det en plass til deg på et amerikansk fotball lag.

Men det er ikke bare amerikansk fotball som har tatt landet med storm. Også Cheerleading har eksplodert i popularitet i landet.

På Norges Amerikanske Idretters Forbund kan du lese mer om Amerikanske Idretter
En annen side som følger Amerikansk fotball i USA og Norge svært tett er Amfotball.com eller amerikanskfotball.tnfj.com

Her kan du følge og lære on sporten så tett du bare måtte ønske. En side alle bør besøke som har en eller annen mening eller syn på denne sofistikerte idretten.

Trykk for st&oslsh;rre

Spørsmål? eller ønsker du å diskutere saken? Ta gjerne kontakt på min FB profil.Det er her jeg gjøre det enkelt for deg! Skal du til USA finner du tips, råd og ideer på MittUSA.no og MittNewYork.no


 •  

  Roadtrips

  Ingen steder i verden kan by på vakrere og mer spennende roadtrips. Om du vil kjøre den klassiske ruten Route 66 fra Chicago til LA, eller om du vil finne deg din egen rute. USA er skapt for bil entusiaster og bilkjøring.

  Les mer

   
 •  

  Beaches

  USA kan by på noen av de flotteste og beste strendene i verden!

  Les mer

   
 •  

  Nasjonalparker

  USA har 58 fredede nasjonalparker. Det omfatter at fra skogområder, fjellformasjoner, elver, vidder, korallrev og sumpområder. USA er full av naturperler.

  Les mer

   
 •  

  Opplevelser

  Bare på Broadway er det over 450 scener hvorav ca. 40 av de har 500 eller fler seter!. Utvalget av underholdning i New York er enormt! Å ha en oversikt over hva som skjer er nærmest umulig.

  Les mer

   
 •  

  Sport

  New York City har et rikt idrettsliv med et utall av idretter representert. Mest kjent verden over er de nok for verdens største maratonløp, grand slam tennis samt sine profflag i de store nord-amerikanske sportsligaer.

  Les mer

   
 •  

  More ToDo

  Det er så utrolig mye spennende man kan gjøre i New York, men hvordan får man oversikten over alt? På denne siden vil vi samle litt forskjellige for å gi deg et variert utvalg av aktiviteter.

  Les mer

   
 •  

  Turist info

  I New York finnes det flere parker og rekreasjonsområder i tillegg til Central Park. Her kommer en rekke alternativer hvis du føler behovet for å smyge deg vekk fra asfaltjungelen et øyeblikk.

  Les mer

   


 • 4

  Everglades Nasjonal Park - Florida

  Trykk for st&oslsh;rre
  •  
   til nettside   For meg var målet med å besøke det enorme sump området sør i Florida, å komme i nærkontakt med alligatorer. Og gjett om jeg gjorde!

   Trykk på bilde for flere bilder
    
   HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I AMERIKA!   Trykk for st&oslsh;rre
   Den har jo snille øyne da, og den smiler, gjør den ikke??


   Vi valgte å Royal Palm Visitor Center. Der har de gratis guidet turer flere ganger om dag. Vi var heldige og kom akkurat til en tur skulle starte. En gruppe med oss to og fire japanere var helt perfekt.

   Trykk for st&oslsh;rre


   å ha med en guide er å anbefale. Det var vanskelig å finne alligatorene for de som ikke var lokal kjente. Vi traff mange folk som var ute på egenhånd, og som ikke hadde sett alligatorer.

   Trykk for st&oslsh;rre


   I tillegg til å få nærkontakt med disse fantastiske skapningene, kunne guiden bidra med å finne mange andre dyr som lever i sumpen, som fisker, fugler, gresshopper og mange andre merkelige dyr. Guidens uunnværlighet viste seg særlig når jeg ønsket nærbilde av en alligator som koste seg i skyggen, at når den åpner munne på vidt gap, da jeg er nær nok.
    
   HER SPARER DU 1000-VIS AV KRONER PÅ HOTELL I HELE VERDEN!   Det er mange besøks sentrer i Everglades, med varierende tilbud. Alt fra båtturer, kajakk turer og overnatting.

   Trykk for st&oslsh;rre
      
    

   Everglades

   en liten dokumentar.